hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Genç Kuşak Fest'e yoğun ilgi

    Genç Kuşak Feste yoğun ilgi
    expand

    Genç Kuşak Fest'e yoğun ilgi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UŞAK, (DHA) - UŞAK Belediyesi tarafından 'Bir Gençlik Projesi' sloganıyla hayata geçirilen Genç Kuşak Topluluğu tarafından düzenlenen Genç Kuşak Fest, dün kortej yürüyüşüyle başladı. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, "Bu festival gibi etkinliklerin çok daha fazlasını Genç Kuşak ile birlikte sizlerle buluşturmaya devam edeceğiz" dedi.

    Uşak'ta Genç Kuşak Topluluğu'nun 'Genç Kuşak' Fest adlı festivali, kortej yürüyüşüyle başladı. Kortej yürüyüşünü Atapark'ta noktalayan kalabalık, daha sonra burada kurulan sahnede düzenlenen açılış merasimi için bir araya geldi. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın burada yaptığı açılış konuşmasında Uşak'ın ve Uşaklıların her şeyin en iyisine layık olduklarının altını çizerek, Genç Kuşak'ın kuruluş amacını ve diğer faaliyetlerini anlattı. Çakın, “Bu festival gibi etkinliklerin çok daha fazlasını Genç Kuşak ile birlikte sizlerle buluşturmaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da desteğiyle bizler; Uşak'ı gençlerin sevdiği, gençlere yaşamayı sevdiren bir şehir olması için elimizden geleni yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

    FESTİVAL KEYİFLİ ANLAR YAŞATTI
    Etkinlik için Uşak Belediyesi tarafından davet edilen sosyal medya fenomeni Halil Söyletmez, burada kısa bir konuşma yaparak Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın'ı sahneye davet etti. Küçük bir söyleşi gerçekleştiren Çakın ve Söyletmez arasındaki diyalog, izleyicileri güldürdü. Söyleşinin ardından kesilen açılış kurdelesiyle resmen başlayan Genç Kuşak Fest, akrobasi şovlarına ve yarışmalara sahne oldu. Karizma Basketbol Show tarafından gerçekleştirilen gösteri, Çakın'ın atışıyla başladı. Ekip, atışın ardından birbirinden tehlikeli koreografileri izleyicilerin beğenisine sundu. Gösteri sonunda Türk bayrağı açan ekip, izleyenlerin göğsünü kabarttı. Rampa Show Paten ve Bisiklet Ekibi de kaykay ve bisikletle yaptıkları gösteriyle izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı. Süs havuzunda yapılan Flyboard gösterisi ve aynı anda yapılan paramotor gösterisi izleyicilerin beğenisini topladı. Uşak Üniversitesi Dans Etkinlik ve Müzik Topluluğu'nun verdiği mini konserin ardından Eypio hayranlarıyla buluştu. Eypio konseri ardından gerçekleşen lazer ve havai fişek gösterilerinin ardından festivalin birinci günü sona ererken, bugün ve yarın yapılacak etkinliklerle sürecek.
     
    'GENÇLERİN GERÇEKTEN BUNA İHTİYACI VAR'
    Gösterilerin ardından Çakın ve Söyletmez, Gençliğin Merkezi Kule Altı'nı gezdi. Burada bir açıklama yapan Söyletmez, Kule Altı'ndaki greenbox stüdyosunun sosyal medya ile ilgilenen gençler için önemli bir hizmet olduğunu kaydederek, “Genç Kuşak Fest, daha önce görmediğim çok kapsamlı bir festival. Festivaller normalde bir iki konserin ardından biter ama Genç Kuşak Fest kapsamında bayağı geniş etkinlikler var. Belediye çalışanlarına ve Genç Kuşak'a çok teşekkür ediyorum. Genç Kuşak'ın önü kesinlikle çok açık. Keşke her belediye böyle olsa da bu tarz çalışmalar gerçekleştirebilse çünkü gençlerin gerçekten buna ihtiyacı var" dedi.

    Festivalde bugün DJ performansları eşliğinde ColorFest gerçekleşecek, sanatsal ve sportif faaliyetlerin yanı sıra Derya Uluğ konseri de yer alacak. Tüm etkinliklerin ücretsiz olarak gerçekleştirileceği festival, Sefo tarafından yarın gerçekleştirilecek final konseriyle sona erecek. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow