hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uşak'ta iftar programının bu defaki adresi Dikilitaş Mahallesi oldu

    Uşakta iftar programının bu defaki adresi Dikilitaş Mahallesi oldu
    expand

    Uşak'ta iftar programının bu defaki adresi Dikilitaş Mahallesi oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UŞAK, (DHA)-UŞAK'ta Dikilitaş Mahallesi'nde iftar programı düzenlendi.  Dayanışma ruhunun ön plana çıktığı programda konuşan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, mahalle sakinleriyle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

    Uşak Belediyesi, mahalle iftarları kapsamında Dikilitaş Mahallesi'nde program düzenlendi.  Büyük küçük demeden herkesin yüzünü güldüren etkinlikler mahalle sakinleriyle buluştu. Saat 16.00'da çocuklara yönelik 'Altan Show' ile başlayan etkinlikler, Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği Çikolata Dükkanı çocuk tiyatrosu takip etti. Hacivat karagöz perde oyunu, kavuklu orta oyunu, Hacivat - Karagöz orta oyunu ve 'Aşuk ile Maşuk' orta oyunu miniklere keyifli bir akşam yaşattı. Kent Orkestrası'nın tasavvuf müziği dinletisinin ve sergilenen semazen gösterisinin ardından Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve dualar manevi iklime eşlik etti, dört bine yakın vatandaş kurulan sofralarda iftarını yaptı.
    Programa Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın'ın yanı sıra 28. Dönem AK Parti Uşak Milletvekili Adayları İsmail Güneş, Fahrettin Tuğrul ve Hilal Sabancı katıldı.

    Bu tarz etkinliklerin gönül bağlarını güçlendirdiğine işaret eden Başkan Çakın, 6 Şubat'ta gerçekleşen deprem felaketine değindi ve ramazan ayının buruk geçtiğine vurgu yaptı.  Yaraların en kısa sürede sarılmasını dileyen Başkan Çakın gerek devletin ve gerekse milletin büyük bir dayanışma örneği gösterdiğine işaret etti, 3 aydan kısa bir sürede yeni konutların temelinin atıldığını dile getirdi.

    'GÜÇLÜ BİR DEVLETİMİZ, GÜÇLÜ BİR LİDERİMİZ VAR'
    Konuşmasında, şehrin markalarından birisi olacak Millet Bahçesi'ne değinen Başkan Çakın, "Yaklaşık 250 milyon liralık bir proje bedelini vekillerimizin de katılımıyla Ankara ile yapmış olduğumuz diyaloglar sayesinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından üstlenildi. Böylelikle biz belediyemizin bütçesinden daha farklı hizmetler yapma imkanını elde etmiş olduk. Bugün Uşak'ımızın ihtiyacı olan arıtma tesisimiz yine Devlet Su İşleri tarafından belediyemiz adına yapılacak. Şehrimiz için büyük bir katma değer sağlayacak Çarşamba Pazarı Projemizi de yine  Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın destekleriyle yapacağız" diye konuştu.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce yapmış olduğu Uşak ziyareti esnasında onaylanan bir projenin daha hayata geçirileceğine değinen Başkan Çakın, Dikilitaş Mahallesi'ne bir millet bahçesi kazandırmak için çalışmaların en kısa zamanda başlatılacağını söyledi.Mahalle İftarları, bugün Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'yle devam edecek.(DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow