hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Kocabıyık, sanayicilere destek, hibe ve teşvikleri anlattı

    Vali Kocabıyık, sanayicilere destek, hibe ve teşvikleri anlattı
    expand

    Vali Kocabıyık, sanayicilere destek, hibe ve teşvikleri anlattı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UŞAK Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) ile Uşak Karma Deri Organize Sanayi Bölgesi'nde (UKDOSB) 2019 yılı destek, hibe ve teşviklere ilişkin bilgilendirme toplantıları Vali Funda Kocabıyık başkanlığında yapıldı.

    İlk olarak UOSB'de gerçekleştirilen toplantıda konuşan Uşak Valisi Funda Kocabıyık, katma değeri yüksek olan ürünlerin üretilmesi için devletin tüm imkanları seferber ettiğini söyledi. Uşak'ın Cumhuriyet’in ilk yıllarında itibaren sanayileşme faaliyetlerinde Anadolu’da önemli atılımların yapıldığı sayılı illerden biri olduğuna dikkati çeken Kocabıyık, önemli sanayi tesislerinin kurulmasında öncülük yaparak ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını vurguladı. Kentin bundan sonraki süreçte üretimde öne çıkması için çaba gösterdiklerini ifade eden Vali Funda Kocabıyık, şunları söyledi:

    "Zafer Kalkınma Ajansı'na (ZEKA) 2018 yılında 40 proje başvurusu yapılmış, bunlardan 20'si kabul edilip desteklenmiş. Bu projelere nihai uygun ajans destek miktarı toplam 6 milyon 420 bin 945 lira. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 2018 yılında 67 projeyi sözleşmeye bağlamış. Bu projelerden 63'ünün ödemesi yapılmış. Bu projelere toplam yatırım tutarı 29 milyon 30 bin 218 liradır. Ödenen hibe tutarı ise 17 milyon 114 bin 116 lira. KOSGEB ise 2018 yılında 614 işletmeye toplamda 10 milyon 23 bin 228 lira destek sağladı. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 2018 yılında yaklaşık 50 bin kişiyi kapsayan 8 bin 500 işverene, işveren priminden ödenen toplam teşvik indirimi 75 milyon 537 bin 921 lira. İŞKUR 2018 yılında 597 İşbaşı Eğitim Programı açmıştır. İşbaşı Eğitim Programı düzenlenen firma sayısı 382’dir. İşbaşı Eğitim Programı'na katılım sayısı ise 1223’tür. İşbaşı eğitim programına ödenen toplam miktar ise 5 milyon 79 bin 748 lira. İstihdam garantili kurs sayısı 13’tür. İstihdam garantili kurs katılımcı sayısı ise 257’dir. Bu kurslara ödenen toplam miktar 483 bin 458 liradır. Kredi Garanti Fonu tarafından Uşak'ta kredi garanti fonu kefalet firma sayısı 1613 olup verilen kredi garanti fonu kefaleti 1 milyar 24 milyon 763 bin 229 liradır."

    ROBOTİK KODLAMA VE YAZILIM ÜRETİM ATÖLYELERİ KURULACAK

    Uşak Karma Deri Organize Sanayi Bölgesi'ndeki toplantıda ise Vali Funda Kocabıyık, 4. Organize Sanayi Bölgesi olarak planlanan Banaz OSB’nin kuruluş çalışmalarının devam ettiğini aktardı. Hedeflerin büyütülmesi gerektiğine işaret ederek 'kamu-üniversite-sanayi' iş birliğinin önemine dikkati çeken Vali Funda Kocabıyık, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Bu hedefin gerçekleşmesi için üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceğimizden kuşkunuz olmasın. Yakın bir zamanda ilimizde robotik kodlama ve yazılım üzerine atölyelerin kurulması planlanmaktadır. Sanayicimizin en büyük sorunlarından birisinin ara eleman sorunu olduğunun farkındayız. Tecrübeli ve nitelikli eleman bulmakta sanayicimiz zorlanmaktadır. Bu sorunun çözümüne yönelik Organize Sanayi Bölgesinde teknik lise kurulması planlanmaktadır. İnşallah, gelecekte bu sorunu da aşacağız."

    Konuşmaların ardından ilgili kurum amirleri Uşak’ta sanayi sektöründe 2018 yılında verilen ve 2019 yılı programında yer alan destekler hakkında sunum yaptı. Sunumların ardından soru, cevap bölümünde Vali Funda Kocabıyık ve sanayi sektöründe destek veren kurum temsilcileri, iş adamlarının önerilerini dinleyip sorularını cevapladı. Bilgilendirme toplantılarına Vali Funda Kocabıyık’ın yanı sıra Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Vali Yardımcıları Sait Topoğlu ve Ömer Kalaylı, Uşak İl Jandarma Komutanı Albay Yalçın Baysal, Uşak İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, ilgili kurum amirleri, Uşak Organize Sanayi bölgesi Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri ile iş adamları da katıldı.

    UŞAK, (DHA)

    FOTOĞRAF

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow