hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çığ bölgesinde, kayıp itfaiyeci için arama kurtarma çalışması yeniden başladı

    Çığ bölgesinde, kayıp itfaiyeci için arama kurtarma çalışması yeniden başladı
    expand

    Çığ bölgesinde, kayıp itfaiyeci için arama kurtarma çalışması yeniden başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Behçet DALMAZ- Orhan AŞAN/VAN, (DHA)- VAN'ın Bahçesaray ilçesinde yaşanan çığ faciasında dün 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşılması ile birlikte yaşamını yitirenlerin sayısı 41'e yükselirken, bu sabah teknik heyetin yeni bir çığ tehlikesine karşı bölgede yaptığı incelemenin ardından kayıp olduğu belirtilen itfaiyeci için, az sayıda personel ile yeniden arama kurtarma çalışması başlatıldı. Bölgedeki kar yağışı ve fırtına ise etkisini sürdürüyor.
    ​Van- Bahçesaray karayolunun 3 bin rakımlı Karabet Geçidi yakınlarında, 3 gün önce saat 17.00 sıralarında, çığ düşmesi sonucu bir minibüs çığ altında kaldı. İhbar üzerine bölgeye UMKE, AFAD, karayolları ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yapılan çalışmayla minibüse saat 21.00 sıralarında ulaşıldı. Minibüste 5 kişinin cansız bedeni bulundu, 7 kişi ise sağ olarak kurtarıldı. Çığ altında kaldığı değerlendirilen 2 kişinin kurtarılması için ekiplerin sürdürdüğü çalışmalar sırasında ikinci çığ faciası yaşandı. Yaşanan ikinci çığda ise 11'i asker, 9'u güvenlik korucusu, 2'si itfaiye personeli olmak üzere 36 kişi hayatını kaybetti. Her iki çığ felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı ise 41'e yükseldi. 
    1 İTFAİYECİ ARANIYOR
    Teknik heyet, yeni bir çığ tehlikesine karşı bölgede inceleme yaptı. İncelemenin ardından bölgeye az sayıda personelin gönderilmesi kararlaştırıldı. Bunun üzerine bölgeye giden küçük bir ekip, saat 10.00 sıralarında çığ altında olduğu belirtilen itfaiye personeli için yeniden arama kurtarma çalışması başlatıldı.
    BÖLGEDE YOĞUN KAR YAĞIŞI
    Bölgedeki kar yağışı ise etkisini artırarak devam ediyor. Kar yağışı, tipi ve sis özellikle Bahçesaray ve Çatak bölgelerinde etkili oluyor. Van-Bahçesaray karayolunda tedbir alan ekipler, zorunlu olmadıkça araçların geçişine izin vermiyor. 
    BÖLGEYE GİRİŞLER KAYIT ALTINA ALINIYOR
    Bu arada, yeni bir çığ tehlikesine karşı da jandarma bölgede yoğun bir çalışma yürütüyor. Van-Bahçesaray karayolu Çatak yol ayrımından itibaren tedbir alan jandarma ekipleri, bölgeye giden araçları durdurarak içindekileri ve araçları kayıt altına alırken, çığ bölgesine en yakın olan Yukarınarlıca Mahallesi'nden sonra ise araçların Bahçesaray ilçesi yönüne gitmesine izin verilmiyor. 
    DÜN ZORLU BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜLDÜ
    Etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle bugün henüz çalışmaların başlatılmadığı bölgede dün ise yoğun bir çalışma yürütüldü. JAK, AFAD ve UMKE ekiplerinden oluşan 180 kişilik ekibin dünkü çalışmalarında 3 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı. 
    Bu arada, dün çığ altından çıkarılan 3 vatandaşın cenazeleri de Adli Tıp Kurum'ndaki incelemenin ardından ailelerine teslim edildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow