hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çukura düşen inek kepçe yardımıyla kurtarıldı

    Çukura düşen inek kepçe yardımıyla kurtarıldı
    expand

    Çukura düşen inek kepçe yardımıyla kurtarıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Barış KUL/ERCİŞ,(Van)-(DHA)- VAN'ın Erciş ilçesinde, itfaiye ekipleri 3 metre derinliğindeki çukura düşen ineği halatlara bağladıktan sonra kepçe ile çekerek kurtardı.

    Olay, ilçeye 10 kilometre uzaklıkta bulunan Salmanağa Mahallesi'nde meydana geldi. Mahalleye yakın boş arazide hayvanlarını otlatan Berşan Aydemir, bir ineğinin olmadığını fark etti. Daha sonra çevrede arama yapan Aydemir, ineğinin 3 metrelik bur çukura düşdüğünü fark etti. Çukura düşen inek çevredekiler tarafından kurtarılamayınca itfaiyeye haber verildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, çukura inerek, ineği halatlarla bağladı. İnek, yaklaşık bir saatlik çalışma sonucu kepçe ile yukarı çekildi. Kurtarılıp sahibine teslim edilen ineğin yapılan sağlık kontrolünde iyi olduğu belirlendi. 

    Erciş İtfaiye Grup Amiri Kutbettin Aydın, ekiplerin çalışmasıyla çukura düşen ineğin kurtarıldığını belirterek," Bize Salmanağa mahallesi'nde bir ineğin çukura düştüğü yönünde bir ihbar geldi. Ekiplerimizle birlikte hemen olay yerine geldik. İneğin düştüğü çukur 3 metre olduğu için Erciş Belediyesinden iş makinası istedik. Çukura düşen ineğe kalın halatlar bağlayarak, iş makinası yardımıyla düştüğü 3 metrelik çukurdan çıkarttık. İneğe herhangi bir yaralanma olmadığı için, otlaması için araziye geri bıraktık."dedi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow