hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erciş Kaymakamından dezenfektan üreten okula başarı belgesi

    Erciş Kaymakamından dezenfektan üreten okula başarı belgesi
    expand

    Erciş Kaymakamından dezenfektan üreten okula başarı belgesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Barış KUL/ERCİŞ (Van), (DHA)- VAN'ın Erciş ilçesindeki bir çok okulun yanı sıra kamu kurum ve kuruluşunun dezenfektan ihtiyacını karşılayan Mehmet Murat İşler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin idareci, öğretmenleri Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu tarafından başarı belgesi ile ödüllendirildi. Mehmetbeyoğlu, okulun 2 milyon 44 bin lira satış elde ederek, ülke ekonomisine katkı sağladığını söyledi. 

    İlçenin Sahil Kent Mahallesi'nde bulunan Mehmet Murat İşler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, salgın sürecinde kurumların ve ilçe sakinlerinin ihtiyacının karşılanması amacıyla dezenfektan üretimine başlandı. Kimya bölümünde oluşturulan atölyede çalışan öğretmen, öğrenci ve personel salgının başından bu yana 110 ton el ve yüzey dezenfektan üretimi gerçekleştirerek, Van ve Kars'taki birçok okula, ayrıca kamu kurumlarına gönderdi. 

    Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu da korona virüs pandemi sürecinde yapmış oldukları başarılı çalışmalardan dolayı okulu ziyaret ederek idareci, öğretmen ve personeli 'Başarı Belgesi' ile ödüllendirdi. Pandemi sürecinde üretilen 110 ton dezenfektanla Erciş başta olmak üzere çevre il ve ilçelerdeki birçok okulun ve kurumun ihtiyacının karşılandığını kaydeden Mehmetbeyoğlu, ayrıca okulun döner sermayesine ise 2 milyon 44 bin lira katkı sağlandığını söyledi. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow