hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erciş'te okullar arası satranç turnuvası düzenlendi

    Ercişte okullar arası satranç turnuvası düzenlendi
    expand

    Erciş'te okullar arası satranç turnuvası düzenlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Barbaros KUL/ERCİŞ(Van),(DHA)- VAN'ın Erciş İlçesi'nde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen okullar arası satranç turnuvasına ilkokul, ortaokul ve liselerden 664 öğrenci katıldı.

    Van Yolu Caddesi'nde bulunan Tenzile Ana İlk ve Orta Öğretim Okulu'nun çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen satranç turnuvasına ilkokul, ortaokul ve liseler olmak üzere 219 okuldan 664 öğrenci katıldı. Milli Eğitim Şube Müdürü Akın Akar, satranç turnuvasını düzenlemelerinden ki amaçlarının öğrencilerin akademik başarılarının yanında sosyal, kültürel, sanatsal, sportif alanlarada ilgilerinin artması olduğunu söyledi. 

    Akar, "İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri olmak üzere minikler, yıldızlar ve gençler kategorisinde 664 öğrencimizle ilçemizde turnuvamızı gerçekleştiriyoruz. Bugün 7’inci tur ilk iki gün eleme turlarını yaptık. Bu gün son turu gerçekleştiriyoruz. Birinci olan öğrencimize çeyrek altın, ikinciye kol saati ve üçüncü olan öğrencimize ise kitap seti ve ilk 5’e giren bütün öğrencilerimize de satranç takımı vermeyi amaçlıyoruz. Amacımız akademik başarılarının yanında sosyal, kültürel, sanatsal, sportif alana da ilgilerinin olması" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow