hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İpekyolu Belediyesi spor akademisi açtı

    İpekyolu Belediyesi spor akademisi açtı
    expand

    İpekyolu Belediyesi spor akademisi açtı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Safa ATMACA/VAN, (DHA)-VAN'ın İpekyolu Belediyesi çocuklara ve gençlere yönelik 'Spor Akademisi' açtı. Akademide 10-14 yaş aralığındaki bireylere basketbol ve futbol branşlarında temel eğitimler veriliyor.

    Belediyeye bağlı Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından daha önce ilçedeki çocuklara ve gençlere yönelik farklı spor branşlarında verilen, ancak pandemi nedeniyle ara verilen spor etkinliklerine yeniden başladı. Yeni normal olarak adlandırılan bu süreçte çocukların, gençlerin nitelikli bir şekilde sporla ilgilenmeleri ve profesyonel anlamda eğitimler almaları için maske, hijyen ve mesafe kurallarına uyularak Karşıyaka Mahallesinde bulunan spor kompleksi, 'akademi' olarak hizmet vermeye başladı. Hizmete açılan akademide ilk etapta kendi alanında yetkin eğitmenler tarafından 10 ile 14 yaş aralığındaki bireylere basketbol ve futbol okulu olarak hizmet verecek. Daha sonra farklı spor dallarında eğitimler verilerek akademinin kapsamı genişletilecek.

    GÜZEL FAALİYETLER PROGRAMLAYACAĞIZ
    İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan da, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Spor Akademimizi çok önemsiyoruz. İlçemizdeki gençlerimiz, çocuklarımız için güzel faaliyetler programlayacağız. Bulunduğumuz hafta Avrupa Spor Haftası, bu haftada çocuklarımız, gençlerimiz olabildiğince etkinlik yapsın. Spor, hem ruh sağlımız hem de beden sağlımız için birçok olumlu etkiye sahip. Akademimiz bütün İpekyolu'na, Van'a hayırlı olsun" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow