hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Van Büyükşehir Belediyesi'ne 54 milyon liralık yeni araç

    Van Büyükşehir Belediyesine 54 milyon liralık yeni araç
    expand

    Van Büyükşehir Belediyesi'ne 54 milyon liralık yeni araç

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Behçet DALMAZ/VAN,(DHA)- VAN'da , Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni alınan 54'ü halk otobüsü 79 araç, törenle hizmete sokuldu.  Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, belediyenin öz kaynakları ile alınan araçların  54 milyon 200 bin TL'ye mal olduğunu söyledi.
    Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni alınan ve 54'ü halk otobüsü ve 25'i iş makinesi olmak üzere 79 hizmet aracı, törenle hizmete başladı. Kale Parkı yerleşkesinde düzenlenen törene,Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez,  İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, İl Müftüsü Ömer Keskin ve kurum amirleri katıldı.
    Törende konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, yeni alınan araçlarla Van halkına hizmet kalitesini artırdıklarını belirterek, yeni araçların hayırlı hizmetlerde kullanılması temennisinde bulundu. 
    Vali Bilmez, “Van Büyükşehir Belediyemiz hizmet kalitesini ve kapasitesini artırmak için öz kaynaklarıyla 54 milyon 200 bin TL’ye 79 araç alarak araç filosunu genişletti. Bugün bu araçlarımızı hizmete almanın sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Yeni aldığımız araçlarımız öncelikle bizim için çok önemli olan toplu taşımada büyük bir rahatlama sağlayacak. Bugün hizmete girecek 40 Adet engelli taşımasına uygun alçak tabanlı 8,5 metre ve 10 adet 12 metre uzunluğunda toplu taşıma aracımız farklı mahallelerimizin yükünü hafifletecektir. Ayrıca İran sınırımızdaki Kapıköy ile Van arasında çalışacak 4 adet Mercedes otobüsü de bugün hizmete alıyoruz. Bu otobüslerimiz sürekli ring halinde olacak ve Kapıköy Sınır kapısından giriş yapan turistleri ilimize, ilimizden de sınır kapısına gidecek vatandaşları taşıyacak. Bunun yanında ilimizin daha yaşanır ve modern bir kent görünümüne kavuşması için iş makinelerimizin de filosuna güç katıyoruz. Yeni aldığımız  7 adet kazıcı ve yükleyici, 3 adet sulama aracı, 1 adet son teknoloji ile üretilmiş finişer asfalt serim makinası ile 2  silindir, 5 çift kabinli kamyonet, 2 cenaze nakil aracı, 2 damperli kamyonet, 2 transit araç ve 1 adet kar toplama aracıyla hizmetlerimizi daha kaliteli bir şekilde sunacağız"dedi.
    Konuşmanın ardından 70 şoförün  sertifikaları verildi. Alınan yeni araçlar için kurban kesilip, dualar okunurken, Vali Bilmez, açılışı yapılan otobüslerden birine binip bir süre kullandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow