hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Van'da düğün salonu işletmecileri ile 'koronavirüs' toplantısı

    Vanda düğün salonu işletmecileri ile koronavirüs toplantısı
    expand

    Van'da düğün salonu işletmecileri ile 'koronavirüs' toplantısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    VAN,(DHA)- VAN'da  Vali Yarndımcısı Mesut Ozan Yılmaz başkanlığında, koronavirüs tedbirleri kapsamında, düğün salonu işletmecileri ile toplantı düzenlendi. Toplantıda İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüs ile ilgili son genelgesi hakkında bilgi verdi. 

    Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan düğün salonları, İçişleri Bakanlığı’nın nikah ve düğün salonu genelgesi ile 1 Temmuz’da tekrar hizmet vermeye başlamıştı. İçişleri Bakanlığı'nın 26 Ağustos'tan itibaren 14 ilde sünnet düğünü, kına gecesi, nişan gibi etkinliklere müsaade edilmeyeceğine ilişkin genelge yayınladı. Dğünlerle ilgili kısıtlanmanın olduğu kentlerden  biri olan Van’da da Vali Yardımcısı Mesut Ozan Yılmaz, başkanlığında  düğün salonu işletmecileri ile toplantı yapıldı. Toplantıda işletmecilere İçişleri Bakanlığının koronavirüs ile ilgili son genelgesi hakkında bilgi verildi.
    Vali Yardımcısı Yılmaz, son genelge ile düğün ve nikah törenleri en fazla bir saat süreceğini belirterek,"Düğün salonlarında sandalye, koltuklar sosyal mesafe koşullarına uygun ve oyun pistini kapatacak şekilde düzenlenecek. Canlı veya banttan her türlü müzik yasaklanmıştır. Gelin ve damadın birinci ve ikinci derece yakını olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 15 yaş altı çocuklar düğünlere ve nikah merasimlerine katılamayacak. Biz bunu denetleyeceğiz. Bunun aksi bir durumda hem para hemde adli ceza uygulanacak. Kapalı su harici yiyecek içecek ikramında bulunulmayacak ve dışarıdan yiyecek içecek getirilmesine müsaade edilmeyecek." dedi.

    Toplantıda, düğün salonu işletmecileri söz alarak görüş ve önerilerini dile getirdi. 
    Toplantıya, Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı yetkilileri, İpekyolu, Tuşba, Edremit ilçe zabıta ekipleri, Ticaret İl Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü temsilcileri de katıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow