hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Van'ın iki ilçesinde Katı Atık Çöp Transfer istasyonları kuruldu

    Vanın iki ilçesinde Katı Atık Çöp Transfer istasyonları kuruldu
    expand

    Van'ın iki ilçesinde Katı Atık Çöp Transfer istasyonları kuruldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    VAN,(DHA)-VAN Büyükşehir Belediyesi tarafından, Özalp ve Muradiye ilçelerine katı atık transfer istasyonları yapılıyor. Yapımı devam eden istasyonların kısa süre içerisinde tamamlanması bekleniyor.

    Çevre ile ilgili yaptığı projelerini tek tek hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi,kentin en önemli sorunlarından biri olan çevre kirliliğinin önüne geçmek için hummalı bir çalışma yürütüyor. Bu kapsamda geçtiğimiz aylarda Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığının kontrolünde, Özalp ve Muradiye ilçelerinde katı atık transfer istasyonlarının yapımına başlandı. Muradiye’nin Karahan Mahallesi’nde yapımı süren katı atık aktarma istasyonunun yüzde 40’ı tamamlanırken, Özalp’in Aşağı Mollahasan Mahallesindeki Katı Atık Aktarma İstasyonunun ise yüzde 20’si tamamlandı. Kısa süre içinde tamamlanması hedeflenen 2 istasyon Erciş, Çaldıran ve Saray ilçelerinin de çöp sorununu kalıcı olarak çözüme kavuşturacak.

    Öte yandan, Van Gölü ekosistemini korumak için çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren Belediye ekipleri, düzenli periyotlarla Kurubaş, Akköprü ve Kirman derelerinde de temizlik çalışması yapıyor.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow