hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    VATSO ismi dernekte yaşatılacak

    VATSO ismi dernekte yaşatılacak
    expand

    VATSO ismi dernekte yaşatılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    VAN, (DHA)-VAN Ticaret ve Sanayi Odası'nın (Van TSO) daha önce kullandığı, ancak bir süredir kullanmaktan vazgeçtiği "VATSO" ismi artık bir dernekte yaşatılacak. Van TSO'nun eski başkanlarından olan Zahir Kandaşoğlu, 264 iş insanı ile birlikte kurdukları Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği'nin kısa adının "VATSO" olacağını, bu ismin unutulup gitmesini istemediklerini ve kent için önemli çalışmalarında bulunacaklarını söyledi. 

    Kuruluşu tamamlanan VATSO'nun tanıtımı için Van Gölü kıyısında bulunan bir otelde kahvaltılı basın toplantısı düzenlendi. VATSO Başkanı Zahir Kandaşoğlu ve yönetim kurulu üyelerini katıldığı tanıtım toplantısında Vanspor ve kentin sorunları konuşuldu. Derneklerinin kuruluş nedeni ve "VATSO" ismi ile ilgili açıklamalarda bulunan  Başkan Kandaşoğlu, "Van Ticaret ve Sanayi Odası (VTSO) başkanlığı yaptığım dönemde gelen öneri ve yönetim kurulu kararıyla Van TSO ismini VATSO olarak değiştirdik. Ancak sonraki yönetim bu ismi kullanmamaya başladı. Halbuki VATSO kamuoyuna mal olmuş bir isimdi. Kurumsal isimler öyle durduk yerde değiştirilmez. Bizde Vanlı iş insanlarıyla bir araya gelerek VATSO'yu dernek faaliyetleri adına yeniden yaşatma kararı aldık."dedi.

    Kandaşoğlu, bu ismin oda tarafından artık kullanılmadığına da dikkat çekti. Derneğin kent için yapacağı çalışmaların 23 başlık altında topladığı kitapçığın da gazetecilere  dağıtıldığı tanıtım toplantısında, Kandaşoğlu, özellikle Vanspor konusunda çeşitli çalışmalar yapacaklarını ve üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getireceklerini söyledi. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow