hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altınova'da Helenistik Döneme ait bulgulara rastlandı

    Altınovada Helenistik Döneme ait bulgulara rastlandı
    expand

    Altınova'da Helenistik Döneme ait bulgulara rastlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özgür YILDIZ/Altınova-YALOVA, (DHA)-YALOVA'nın Altınova ilçesi Hersek bölgesinde yapılan Helenapolis Antik Kenti Yüzey araştırması çalışmalarında önemli bulgulara ulaşıldı.

    Helenopolis Antik Kentinde ilk bilimsel arkeolojik çalışmalar bu yılın eylül ayında başladı. Çalışmalar, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izni ve Altınova Belediyesi’nin desteği ile Harran Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Cennet Pişkin Ayvazoğlu başkanlığında uzman bir ekip tarafından 'Yalova İli ve İlçeleri Antik Çağ Yüzey Araştırması' kapsamında yürütüldü.

    Çalışmaların 1 Eylül itibariyle başladığını söyleyen Dr. Cennet Pişkin Ayvazoğlu, "Yalova'nın Eski Yunan ve Roma Dönemi'ni araştırıyoruz. Çalışmalarımıza Altınova'da lokalize edilen Helenopolis ve çevresinden başladık. MS 4'üncü yüzyılda Roma İmparatoru I. Konstantin tarafından kurulduğu ve imparatorun kente,  annesi Helena'nın adını verdiğini, yani kentin adını buradan aldığını biliyoruz. Antik kaynaklar, Helenopolis yakınında sıcak su kaynaklarının bulunduğunu ve Konstantin’in ömrünün son yıllarında bunlardan yararlandığını yazmaktadır. Biz bu yılki çalışmalarımızda MS 4'üncü yüzyıldan çok önceye, Helenistik Dönem'e kadar giden bulgulara rastladık. Yani burada Helenistik Dönem'den günümüze dek kesintisiz bir yerleşimi olduğunu anlıyoruz" dedi.

    Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral da çalışmaların bölge tarihi açısından büyük öneme sahip olduğunu ifade ederek, "Buradaki ilk bulgular bizi çok sevindirdi. Çalışmalar devam ettikçe daha eskilere doğru gideceğine inanıyorum" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow