hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altınova’da tarihi mirası koruma çalışmaları paneli yapıldı

    Altınova’da tarihi mirası koruma çalışmaları paneli yapıldı
    expand

    Altınova’da tarihi mirası koruma çalışmaları paneli yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA’nın Altınova ilçesinde 2018 Yılı Tarihi Mirası Koruma Çalışmaları paneli, Altınova Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

    Altınova Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve bölgedeki tek arkeolojik kazı olan Çobankale kazısı ve ilçe genelinde gerçekleştirilen arkeolojik çalışmalar bilimsel sunumla kamuoyuna anlatıldı. Altınova Belediyesi Konferans Salonu’ndaki panele Yalova Valisi Muammer Erol, Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, bilim insanları, daire amirleri, STK temsilcileri ve davetliler katıldı. Bursa Müze Müdürlüğü, Arkeolog Ebru Dumlupınar moderatörlüğünde gerçekleşen panelde; Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden Dr.Öğr.Üys. Selçuk Seçkin, Altınova Çobankale Kazısının 2018 Yılı Çalışmalarının Değerlendirmesi, Uludağ Üniversitesinden Dr. Öğr. Üys. Serkan Gündüz, Yalova İli Kıyıları Antik Liman ve Sualtı Yüzey Araştırması 2018 / Altınova-Marmara Denizi İlişkileri, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Dr. Öğr. Üys. Fethi Ahmet Yüksel, Altınova Çobankale’de Arkeolojik Mirasın Korunması Çalışmalarında Arkeofizik Araştırmaları, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üys. Selçuk Seçkin, Yalova İli ve İlçelerinde “Ortaçağ ve Türk İslam Dönemi Yüzey Araştırması 2018 Yılı Çalışmaları hakkında kamuoyuna bilgi verdiler.

    “ALTINOVA ÖNEMLİ BİR İLÇE”

    Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üys. Selçuk Seçkin panelde yaptığı bilgilendirmede, “Altınova, Yalova’nın tarihsel mirasa sahip önemli ilçelerindendir. Tersane Bölgesi’nin yapımı, Osmangazi Köprüsü’nün hizmete girmesiyle birlikte bölge hızla gelişmeye başlamış, bu gelişim sanayi, istihdam yanında kültür ve turizm alanında da kendisini göstermiştir. 2017 yılında da Çobankale’de, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kazılar ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün 24.01.2017 tarih ve 14485 sayılı izni ile temizlik ve kazı faaliyetine Bursa Müze Müdürlüğü başkanlığında, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üys. Selçuk Seçkin’in bilimsel danışmanlığında başlanmıştır. 2018 yılında da Çobankale’de kazı çalışmasına devam edildiği gibi farklı uzmanlık alanlarından araştırmacılar tarafından da ilçede çalışmalar gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmalardan ilki Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, BAP birimi tarafından desteklenen fonla yapılan Çobankale’deki arkeofizik araştırmalarıdır” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow