hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altınova Belediye Başkanı Oral: Hersek turizm merkezi olacak

    Altınova Belediye Başkanı Oral: Hersek turizm merkezi olacak
    expand

    Altınova Belediye Başkanı Oral: Hersek turizm merkezi olacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,(DHA)-YALOVA Altınova Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Metin Oral, Akşam Çayı Buluşmaları Programı’na Hersek Mahallesi’nde devam etti.

    Hersek Mahallesi Osmangazi Cafe’de vatandaşlarla akşam çayında bir araya gelen Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Hersek Bölgesi’nin turizm merkezi olacağını söyledi.
    Hersek’e çok önemli projeleri hayata geçireceklerini ifade eden Başkan Oral, “Proje içerisinde 3 bin 200 metrekarelik ‘Osmanlı Çarşısı’ ve çevre parsellerde imar planlarına uygun, üretime hazır, tek kat ve iki kat olmak üzere talepler doğrultusunda 95 metrekare ile 350 metrekare arasında Osmanlı Konutları. Bu konutların projeleri belediyemiz tarafından bedelsiz olarak vatandaşlarımıza tahsis edilip, herhangi bir ruhsat harcı alınmadan konutların projelerine uygun şekilde parseller üzerine vatandaşımız ihtiyaç duyduğunda kendisi tarafından uygulanacaktır. Projeyi projesine uygun olarak hayata geçirip yapıyı tamamlayan vatandaşlarımıza 10.000 TL destek verilecektir. Hersek’te parsel alanı 6.500 metrekare olan ve üzerine toplamda 3.200 metrekare alana sahip olacak çarşımız Hersek Bölgesi’nin tarihi dokusu içerisinde (iki blok toplam 24 işyeri) yöresel ürün satış dükkânları olarak Altınova halkına hizmet verecektir” dedi. Hersek Dönüşüm Projesi’ne uygun olarak tarihi doku içerisinde din görevlilerine hizmet verecek 100 metrekarelik tek katlı konuttan oluşan imam lojmanı da olacak. ALBİS (Altınova Bisiklet) Projesi ile Altınova merkezine, Hersek ve Altınova Millet Bahçesi’ne ulaşımın bisiklet yolu ile sağlanacağını belirten Başkan Oral, “Biri Altınova merkezinde diğeri Hersek merkezinde iki bisiklet istasyonu kurulacaktır. Bisiklet yolunun Millet Parkı içerisindeki mesafesi 7.250 metre, Altınova’dan Hersek Bölgesi’ne olan yol mesafesi 8.500 metredir” şeklinde konuştu.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow