hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ara Güler’in anısı yaşatılacak

    Ara Güler’in anısı yaşatılacak
    expand

    Ara Güler’in anısı yaşatılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA Kaşgarlı Mahmut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Foto Muhabiri Ara Güler'in anısını yaşatmak amacıyla “Foto Muhabiri Ara Güler’in Anısına Öğrencilerin Objektifinden Yalova’dan İnsan Kareleri” konulu fotoğraf yarışması düzenliyor.

    Milli Eğitim Bakanlığı eğitim kurumları sosyal etkinlikler yönetmeliğine dayanılarak, Kaşgarlı Mahmut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yayın ve İletişim Kulübü tarafından gerçekleştirilecek olan etkinlik il genelindeki ortaokul ve lise öğrencilerini kapsıyor.

    YARIŞMANIN AMACI

    Yarışmanın amacı şöyle açıklandı; Yalova’nın doğal, kültürel, tarihsel ve toplumsal güzelliklerini arka planda yansıtmak kaydıyla, insan ile ilgili durum ve davranışları kendi estetik anlayışları doğrultusunda fotoğraflamak. Öğrencilerin çevre ve insan uyumunu fotoğraflarında yansıtmasını sağlamak. Öğrencilerde, fotoğrafçılığın temeli olan gözlem yetisini geliştirme ve bu doğrultuda insanları fotoğraflamak. Öğrencilerde fotoğrafçılığa karşı ilgi uyandırmak. Öğrencilerin sosyal becerilerini geliştirerek, kendilerine güven duymalarını sağlamak. Öğrencilere sosyal etkinlikler kapsamında kendi okulunu temsil etme bilinci kazandırmak. Öğrencilerin ders dışı zamanlarını verimli geçirmelerini sağlamak. Öğrencilerin Yalova iline dair aidiyet duygularını güçlendirmek. Öğrencilere yeni ilgi alanları oluşturmayı amaçlayan yarışmanın son katılım tarihi ise 30 Nisan.

    30 Nisan saat 17.30’a kadar katılımcılar Kaşgarlı Mahmut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne eserlerini yarışmacı katılım formunu doldurarak teslim edebilecek. Katılımcılar yarışmaya en fazla 4 adet fotoğrafla katılabilecek.

    Birincilik derecesine çeyrek altın, ikincilik derecesine gram altın, üçüncülük derecesine ise yarım gram altın ödülü verileceği yarışmanın sonuçları 9 Mayıs tarihinde açıklanacak.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow