hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Engelleri pul boncuk kursuyla aştılar

    Engelleri pul boncuk kursuyla aştılar
    expand

    Engelleri pul boncuk kursuyla aştılar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Recep CAN/YALOVA,(DHA) – ‘MESLEKİ Eğitimde Engel Yok’ sloganıyla yola çıkan Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği kursiyerleri, 8 ay süren kursun ardından sertifikalarına kavuştu.

    Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından finanse edilen, Yalova Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün katkı sağladığı kursu başarıyla tamamlayan 8 kursiyer, sertifikalarını düzenlenen törenle aldı. Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, siyasi partilerin il başkanları ve kurum müdürleri sertifika töreninde hazır bulundu.

    Pul Boncuk Dikişleri Kursu ile ilgili bilgiler veren Kurs Öğreticisi ve Yalova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü El Sanatları Öğretmeni Nezihe Yavaş, “8 ay süren engelli kardeşlerimize yönelik pul boncuk dikişleri isimli proje kursuydu. Meslek edindirme amaçlı, ileri zihinsel ve el becerilerini geliştirmek, topluma katılım konusunda katkı sağlamak, kendilerini geliştirerek üretebilmenin verdiği hazzı hissetmelerini sağlamak amacıyla aynı zamanda da aile bütçesine katkı sağlamak. Kendilerini geçindirebilmek açısından bir şeyler üretip satabilmeleri için düzenlenmiş olan bir eğitim kursuydu. 8 aylık sürecin sonunda da çok güzel işler ve ürünler çıkardık. İlerleyen zamanlarda da bir kermesle bunların satışını sağlamış olacağız. Küçük anahtarlılarımız hediyelik eşya olarak, keçe cüzdanlarımız var bez çantalarımız mesela poşet kullanımına karşı bez çantalara dönüş yapıyoruz bilindiği üzere. O yüzden bez çantalar üzerinden alışverişe giderken ya da çarşı, pazara giderken kullanabileceğimiz nakışlı, süslü, pul boncuklarla süslenmiş bez çantalarımız var. Bunun yanı sıra kapı süslerimiz ve magnetlerimiz var. İlerleyen zamanlarda da devamında inşallah ürün çeşitliliğimizi de arttırmayı düşünüyoruz” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow