hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erhan Dede: İstihdamda engel yok

    Erhan Dede: İstihdamda engel yok
    expand

    Erhan Dede: İstihdamda engel yok

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,(DHA)-YALOVA Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü’nce uygulaması devam eden “Engelli ve İşveren Buluşmaları Projesi” kapsamında yapılan çalışma ile bu “özel alana” yönelik istihdamın giderek arttığı belirtildi.

    Yalova Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü’nce uygulaması devam eden “Engelli ve İşveren Buluşmaları Projesi” kapsamında yapılan çalışma ile bu “özel alana” yönelik istihdamın giderek arttığı belirtildi. Yaklaşık dört yıldır uygulaması devam eden proje ile ilgili açıklama yapan İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede, Bakanlığın engelli vatandaşların istihdamı için kamu kurumlarındaki zorunlu kota uygulamasının yanında, korumalı işyeri düzenlemesi, işverenlere engelli istihdamı için verilen finans desteği, temel ve mesleki eğitim destekleri ve Türkiye İş Kurumu’nun kendi işini kurma amaçlı verilen maddi teşvik ve destekleri, iş gücüne ve iş hayatına girişteki tüm engelleri kaldırabilecek nitelikteki yasal düzenlemeler olduğunu ifade etti. İl Müdürü Dede, “Engellilerimiz uygun ortamlarda çalışmalarına imkân verilmesi halinde önemli başarılar elde ediyor. Örnek bir iş hayatı ortaya çıkardıklarını kamu istihdam kurumu olarak birçok yerde gözlemledik. Her bireyin çalışma hayatında yeri olduğu fikrini esas alarak bu özel alana yönelik çalışmalar ile projelerimizi artıracağız. Engellilerin iş bulması, işe uyumunun sağlanması ve işyerinde güvenli bir şekilde çalışmalarını temin ederek bilinçli bir işgücü piyasası oluşturmaya çalışıyor” şeklinde konuştu. İşyerlerinin çalıştırdığı engelliler için ödenmesi gereken SGK işveren paylarının İŞKUR tarafından karşılandığını dile getiren Müdür Dede, “İl Müdürlüğümüzce çalışma istek ve iradesinde olan engellilerimizi her hafta salı günü saat 15:00’te firmalar ile buluşturuyoruz. Bu uygulama ile işgücü piyasası aktörlerine engelli bireyler hakkında doğru bilgilendirme, mesleki eğitim ve rehabilite hizmeti sunarken diğer taraftan çalışma hayatında olması gereken engelli vatandaşımızın istihdamı sağlanmış olmaktadır. Bir önceki yıl engelli işe yerleştirme sayısı ve oranı memnuniyet verici oldu. Bu yıl gerçekleştirdiğimiz engelli görüşme organizasyonları, engelli koçluğu ve bireysel danışmanlık görüşmeleri sayesinde daha iyi sonuçlar elde edeceğimizi düşünüyoruz” dedi.

    50 BİN TL HİBE

    Ayrıca kendi işini kurmak isteyen engellilere ve yakınlarına yönelik Girişimcilik Eğitim Programları düzenleyerek engellilerin çalışma yaşamına işveren olarak katılmalarını desteklediklerini ifade eden Müdür Dede, şöyle devam etti, “Bu kapsamda İŞKUR olarak 50 bin TL tutarında verilen hibe proje destekleri, engelli bireylerimizin işgücü piyasasında karşılaştıkları en önemli sorunlardan olan mesleksizliğin çözümü noktasında katkı sunuyor. Diğer taraftan da kişilerin iş ortamına ve sosyal hayata uyumu gibi konularda istihdamlarına katkı sağlayacak. Çalışma hayatındaki engeller, çalışmaya engel değildir.”

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow