hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gazipaşa Caddesi’nde çıkmalar sorunsuz şekilde kaldırıldı

    Gazipaşa Caddesi’nde çıkmalar sorunsuz şekilde kaldırıldı
    expand

    Gazipaşa Caddesi’nde çıkmalar sorunsuz şekilde kaldırıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA’da Gazipaşa Caddesi üzerinde yer alan işletmeler tarafından imara aykırı olarak yapılan çıkmalar, Yalova Belediyesi ekipleri ve işletme sahipleri tarafından ortak hareket edilerek sorunsuz olarak kaldırıldı. Çıkmaların yıkılma süresi bugün sona eriyordu.

    İmara aykırı olarak yapılan çıkmalar nedeniyle geçtiğimiz aylarda Yalova Belediyesi tarafından işletmeler uyarılmış ve kendilerine süre verilmişti. Konu müfettişlerce de ele alınıp İçişleri Bakanlığınca konunun sorumluları hakkında soruşturma açılmıştı. Yalova Belediyesi ile işletme sahipleri arasında yapılan görüşmeler sonrasında sahilde bulunan işletmelerin imara aykırı yapmış olduğu çıkmalar hafta sonu yapılan ortak çalışmayla kaldırıldı.

    “ESNAFIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

    Gazipaşa Caddesi esnafına sorunsuz bir şekilde çalışmanın gerçekleşmesine katkı sağladıkları için teşekkür eden Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, “Uzun süredir gündemimizde olan bu sorunu Valilik, Emniyet Müdürlüğü, Belediye ve esnaflarımızla birlikte hareket ederek ortadan sorunsuz bir şekilde kaldırdık. Belediyemize bu konu nedeniyle müfettiş geldi ve ivedilikle çözülmesi için konuyu bakanlığa aktararak soruşturma açılması talebinde bulundu. Sayın Valimiz Muammer Erol ve esnaflarımızla karşılıklı görüşerek konuyu çözüme kavuşturduk. Cuma günü sorunlu tüm işletmeler ile mutabık kaldık. Hafta sonu esnaflarımıza Yalova Belediyesi ekiplerimiz de destek oldu ve ortak hareket ederek konuyu sorunsuz bir şekilde çözdük. Hep söyledim Yalova sevginin başkenti diye. Yine tüm Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma yürüttük. Konuya hassasiyet gösteren tüm paydaşlara teşekkür ediyorum” dedi.
     

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow