hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İŞKUR, engelli projelerine destek verecek

    İŞKUR, engelli projelerine destek verecek
    expand

    İŞKUR, engelli projelerine destek verecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,(DHA)-YALOVA Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, engelli ve eski hükümlü bireylerin kendi işini kurmaya yönelik girişimleri ile istihdamlarını sağlama amaçlı 2019/2. dönemine ilişkin destek proje başvurularının başladığını duyurdu.

    Yalova İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede, İŞKUR internet sitesinde yer alan başvuru rehberi ve formuna göre hazırlanacak projelerin kamu ve sosyal taraf temsilcilerinden oluşan komisyon değerlendirmesi sonrasında desteklenebileceğini bildirdi. Hibe destekleri ile ilgili açıklamada bulunan İl Müdürü Dede, “Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan yine eski hükümlü ve engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu ile işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve kendi işini kurmaları için hazırlanacak projeler desteklenecek. Bu kapsamda fon kaynakları ile engellilerin kendi işini kurmalarını desteklemek, mesleki eğitim alarak, rehabilitasyonlarına katkı sunmak ve istihdam edilmelerini kolaylaştırmak için hazırlanan projeler için 50 Bin TL kadar destek verilecek. Özellikle engelli bireylerimizin kendi işlerini kurması, girişimcilik hayallerinin gerçekleşmesini çok önemsiyoruz. Proje başvurularını bekliyoruz” dedi.

    Desteklenecek projeler şöyle; Engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler. Eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler. Engellinin iş bulmasını sağlayacak destek teknolojilerine yönelik projeler. Engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına yönelik projeler. Engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eğitimine yönelik projeler. Korumalı işyeri desteğine yönelik projeler. Engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, işyerleri, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumları ile kendi işini kurmak isteyen engelliler ve eski hükümlülerin projelerini 14 Haziran 2019 tarihine kadar hazırlayıp Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne elden veya posta yoluyla teslim edebileceği belirtildi.
     

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow