hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İŞKUR, yabancıların çalışma izinlerini anlattı

    İŞKUR, yabancıların çalışma izinlerini anlattı
    expand

    İŞKUR, yabancıların çalışma izinlerini anlattı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğü, yabancı çalıştırmak isteyen ve çalıştıran işverenlerin idari para cezalarına maruz kalmamaları amacı ile firmalara uluslararası işgücü kanununun geçici koruma sağlanan yabancıların çalışma izinlerine dair yönetmelik uygulamasını anlatıyor.

    Konu hakkında bilgilendirme yapan İŞKUR Yalova İl Müdürü Erhan Dede, “Bilindiği üzere Türkiye’nin taraf olduğu ikili ya da çok taraflı sözleşmelerde aksi öngörülmedikçe, yabancıların Türkiye’de bağımlı veya bağımsız çalışmaya başlamadan önce izin almaları gerekir. Türkiye’de ikamet eden ve en az altı ay süreli geçerli ikamet izni olan yabancılara ilişkin çalışma izin başvuruları elektronik ortamda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yapılabilmektedir. Bu başvurular yabancı şahısları çalıştırmak isteyen işverenler tarafından yapılmaktadır. Yabancıların herhangi bir işyeri göstermeksizin yapacakları başvurular kabul edilmemektedir. Bu başvurular yabancı şahısları çalıştırmak isteyen işverenler tarafından yapılmaktadır” dedi.

    Müdür Dede, şöyle devam etti; “İzinsiz ve kaçak yabancı çalıştırıldığı hususunda İl Müdürlüklerine intikal eden her türlü ihbar ve şikayetlerin ilgili İş Teftiş Grup Başkanlığına, ihbar ve şikayetin içeriğinde kolluk kuvvetlerinin müdahale etmesi gereken hususların yer alması halinde konunun ayrıca il emniyet makamlarına da intikali gerekmektedir.”

    Konu ile ilgili bilgilendirmelere Yalova Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’ndan başladıklarını söyleyen Müdür Dede, işveren üst kuruluşları ile birlikte tüm işverenlere de uygulama mevzuatlarını anlatmaya devam edeceklerini belirtti.

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow