hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Japonya İstanbul Konsolosluğu’ndan YTSO’ya ziyaret

    Japonya İstanbul Konsolosluğu’ndan YTSO’ya ziyaret
    expand

    Japonya İstanbul Konsolosluğu’ndan YTSO’ya ziyaret

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,(DHA)-JAPONYA’nın İstanbul Politika ve Kültür Bölümü Konsolosu Takumi Suemitsu, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nı (YTSO) ziyaret etti.

    Japonya'nın İstanbul Politika ve Kültür Bölümü Konsolosu Takumi Suemitsu, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nı (YTSO) ziyaret etti. Ziyarete YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, Yönetim Kurulu Üyeleri Kazım Demirtaş ile Özgür Çavuşoğlu ve Meclis Katip Üyesi İhsan Yılmaz katıldı. Konsolos Takumi Suemitsu, Yalova ve Japonya arasında ticari ilişkileri güçlendirmek istediklerini dile getirdi. Yalova’nın kültür ve doğa olarak çok güzel bir kent olduğunu vurgulayarak, “Büyükelçilik olarak ortak çalışmalara ve projelere her zaman açık durumdayız” diye konuştu. Suemitsu, bu kapsamda Yalova Ticaret ve Sanayi Odası ile de iş birliği içerisinde olmak istediklerini vurguladı.

    Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, “Tarih, kültür ve doğa turizmine büyük ilgi duyan Japon turistleri Yalova’da misafir etmek isteriz. Özellikle Termal ve Çınarcık ilçelerimizin olduğu bölge ilimizin turizm açısından önemli alanlarıdır. Süs bitkileri sektörü ve tersanecilik alanlarında Yalova Dünya’da sayılı yerler arasında girmiştir. Türkiye’de yaklaşık 200 Japon firmasının faaliyetini sürdürmekte olduğunu biliyoruz. Yalova’nın kurulacak organize sanayi bölgeleri ile birlikte yatırımcı açısından cazip bir yer olacağı görülmektedir. Japon firmaların da ilimizde istihdam yaratacak yatırımlar yapmasına yardımcı olmaya hazırız” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow