hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Müdür Tosun, ‘Vergi Bilinci ve Ahlakı’ konulu panele katıldı

    Müdür Tosun, ‘Vergi Bilinci ve Ahlakı’ konulu panele katıldı
    expand

    Müdür Tosun, ‘Vergi Bilinci ve Ahlakı’ konulu panele katıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun Vergi Haftası dolayısıyla Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin düzenlemiş olduğu “Vergi Bilinci ve Ahlakı” konulu panele katıldı.

    Eğitimin her türlü olgu üzerinde etkili olduğunu belirten Müdür Tosun, vergi ahlâkı ve bilinci üzerinde de son derece büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

    “ÖDENMEYEN HER KURUŞ VERGİ, TOPLUMUN VE ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNDEN ÇALINAN MUTLULUKTUR”

    Verginin gerekliliği ve önemi konusuna da değinen Tosun, “Okullarda erken yaşlardan başlanarak herkes eğitilmektedir. Okul öncesi eğitimden başlamak üzere ilk ve orta öğretim müfredatlarında da vergi konusunda gerekli düzenlemeler yapılmıştır. Vergi Haftası, ülkemizin kalkınması ve gelirlerinin adil bir şekilde dağıtılarak gelecek nesillerimizin daha müreffeh bir ortamda yaşamasının, ödenen vergilerle sağlanacağı bilincinin toplumun her kesimine verilmesi açısından büyük önem arz etmektedir. Unutulmamalıdır ki, ödenmeyen her kuruş vergi, toplumun ve çocuklarımızın geleceğinden çalınan mutluluktur. Cumhuriyetimizin eğitimden sağlığa, sanayiden güvenliğe kadar birçok kurum tüm vatandaşlarımız için bir yurttaşlık vazifesi olan vergi sayesinde ayakta kalmaktadır” dedi.

    “VERGİLERİMİZLE BÜYÜYEN TÜRKİYE”

    Türkiye’nin güçlenen ekonomisi hakkında da açıklamalarda bulunan Müdür Tosun, “100. yıl hedeflerimize her gün biraz daha yaklaşmaktayız. Hedefimiz yurttaşlık ödevini bilen, vatanını milletini seven, milli ve manevi değerlerini özümsemiş bir nesille “Vergilerimizle büyüyen Türkiye” olmaktır. Bu noktada çocuklarımıza daha iyi bir eğitim, daha güvenli bir gelecek bırakmak istiyorsak vergilerimizi tam ve zamanında ödeme gayreti içerisinde olmalıyız. 2023 hedeflerine ulaşmamız için verginin en önemli vatandaşlık görevlerinden olduğu bilinciyle bu panelimizin öğrencilerimizin vergi bilincinin gelişimine katkı sağlamasını diliyor, Vergi Haftası etkinlikleri ile bilgisi, sevgisi ve vergisi ile ülkemize katkı sağlayan ve topluma sunulan hizmetlerde payı olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

    Panelin ardından Vergi Haftası konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ve Yalova Defterdar Vekili Mustafa Karadeniz tarafından verildi.

    Panel, öğrenciler ile hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow