hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SOLOTÜRK, Kıbrıs Gazisi'nin torunu ile 10 yıl sonrası için sözleşti

    SOLOTÜRK, Kıbrıs Gazisinin torunu ile 10 yıl sonrası için sözleşti
    expand

    SOLOTÜRK, Kıbrıs Gazisi'nin torunu ile 10 yıl sonrası için sözleşti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özgür YILDIZ/YALOVA, (DHA)-YALOVA Belediyesi'nin organizasyonu ile kente gelen Türk Hava Kuvvetleri’nin akrobasi timi SOLOTÜRK, Kıbrıs Gazisi Yalçın Gez’in torunu Çınar Yücel Bentürk’ün (6) hayallerini gerçekleştirmesi için 10 yıl sonra buluşma sözü verdi.
    Kıbrıs Gazisi Yalçın Gez’in torunu Çınar Yücel Bentürk, büyüyünce SOLOTÜRK ekibinde yer alma hayali ile Yalova’ya gelen SOLOTÜRK’ü izlemeye gitti. Akrobasi gösterisi öncesi vatandaşlar ile bir araya gelen SOLOTÜRK Komutanı Emre Mert, Çınar ile sürpriz bir buluşma gerçekleştirdi.
    10 YIL SONRASINA SÖZLEŞTİLER
    Mert, Çınar Yücel Bentürk'e "Beslenmene ve sağlığına dikkat et. Annenin babanın sözünü dinle, derslerine güzelce çalış. Bu uçağın gerçeği bizde var ya. Biz uçağı sana verelim sen büyüyünce. 10 sene sonra seninle buluşalım" nasihatinde bulundu. SOLOTÜRK’ün gösterisi öncesi yaptığı maketi gösteren Çınar ise, "Benim dedem Kıbrıs Gazisi. Bende gazi torunuyum. İlk evdeki uçağım budur. Evde fazlası da var. Parçaları bulmasına yardım ederek bu maketi babamla birlikte yaptım. SOLOTÜRK gösterisini izledikten sonra pilot olmaya karar verdim” diye konuştu.
    3 yaşından beri oğlunun en büyük hayalinin SOLOTÜRK pilotu olmak olduğunu söyleyen anne  Nilay Bentürk, “Yalova’da 2019 yılında yapılan SOLOTÜRK gösterisinde henüz oğlum 3 yaşındaydı. O günden bu yana kadar gösteri yapılan illere tek tek gittik. Oğlum tam bir SOLOTÜRK hayranı ve onları gördükçe pilot olma aşkı daha da oluşuyor. Şimdiden maketlerini kendi elleriyle yapıyor. İnşallah vatanımıza, milletimize hayırlı bir evlat olur. Allah bu ekibi başımızdan eksik etmesin” ifadelerini kullandı. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow