hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TÜİK, uyuşturucu istatistiklerini açıkladı

    TÜİK, uyuşturucu istatistiklerini açıkladı
    expand

    TÜİK, uyuşturucu istatistiklerini açıkladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- TÜRKİYE İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğü, 2017 yılı Türkiye ve illere göre uyuşturucu kullanımı ve ticareti istatistiklerini açıkladı. Yalova’da 2017 yılında ceza infaz kurumuna giren 519 hükümlüden 23 kişinin uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanma ve satın alma suçu işlediği öğrenildi.

    Türkiye’de Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü dolayısıyla, TÜİK Kocaeli Bölge Müdürlüğü’nce hazırlanmış olan uyuşturucu kullanımı ve ticareti istatistikleri kamuoyuna açıklandı.

    Türkiye’de 2017 yılında ceza infaz kurumuna giren 215 bin 761 hükümlüden 6 bin 922 kişinin uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanma ve satın alma suçu işlediği belirtildi. 15 bin 568 kişi de uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçu işledi.

    Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğü’nce açıklanan verilere göre Yalova’da ise 2017 yılında ceza infaz kurumuna giren 519 hükümlüden 23 kişi uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanma ve satın alma suçu işledi. 10 kişi de uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçu işledi.

    FOTOĞRAFSIZ

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow