hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yalova’da yeni ambulanslar hizmete girdi

    Yalova’da yeni ambulanslar hizmete girdi
    expand

    Yalova’da yeni ambulanslar hizmete girdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)-SAĞLIK Bakanlığı tarafından sağlık yatırımları kapsamında Yalova’ya 6 yeni ambulans kazandırıldı. 3 ambulansın ise motosiklet olması dikkat çekti. İl Sağlık Müdürü Halim Ömer Kaşıkcı, motosiklet ambulanslar ile hastalara daha hızlı ulaşacaklarını söyledi

    Sağlık Bakanlığı tarafından Yalova’ya gönderilen 3 motosiklet ve 3 minibüs ambulans için bir tören düzenlendi. Yalova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, İl Sağlık Müdürü Halim Ömer Kaşıkcı, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar ile kurum müdürleri katıldı.

    Burada bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Halim Ömer Kaşıkcı, ülkemizde acil sağlık yatırımlarına yapılan yatırımın önemine değindi. Müdür Kaşıkcı, “2000’li yılların başında Ankara'da şube müdürüyken koskoca Ankara'da toplam 11 istasyonumuz 12 tane de ambulansımız vardı. Şu anda Ankara'da 220 aktif ambulans bulunuyor. 11’den 220’ye çıkan bir ambulans sayısı var. Tabii hizmet çok daha hızlı yürüyor. Eskiden cep telefonundan bile komuta merkezini arayamazken şu anda ambulanslarımızı GPS ile takip ediyoruz. Genel Müdürümüz, Yalova için Bursa’daki ambulans helikopteri rahatlıkla kullanabileceğimizi söylediler. Bu anlayış ile vatandaşımıza en iyi hizmeti vereceğiz. Bugün ambulans sayımızı arttırdık bir de ilave olarak motosiklet ambulanslarımız da geldi. Motosiklet ambulanslarımızın birçok özelliği olacak. Yaz aylarında kış aylarına göre bir buçuk kat daha fazla artan vaka sayısı var. Aylık 2 binli sayılardan 3 bin 500’lü sayılara çıkıyoruz. Özellikle Çınarcık Merkez ve Yalova Merkez’de bu ambulanslarımıza hızlı müdahale yapacağız. Fedakar ve cefakar hizmet veren arkadaşlarıma bu ambulansların çok ciddi bir motivasyon getireceğine inanıyorum. Bize bu özel ve nitelikli ambulansları kazandıran tüm devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum” dedi.

    Konuşmanın ardından protokol, açılış kurdelesini kesti ve araçları inceledi.

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow