hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yalovalı kadınlar ringe çıktı

    Yalovalı kadınlar ringe çıktı
    expand

    Yalovalı kadınlar ringe çıktı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVALI kadınlar, kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığı günümüzde, hayata geçirilen proje ile dövüş sanatlarını öğrenmeye başladı. Ringe çıkan Yalovalı kadınlar eğitmenlerinden kendilerini savunmayı öğreniyorlar.

    Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi ve dövüş sanatları eğitmenleri İbrahim Yıldız ve Göksel Er, tarafından hayata geçirilen projenin amacının kadınların şiddete karşı kendilerini koruyabilmeleri olarak belirtildi. Bu kapsamda Yalova’daki bir spor salonunda çalışmalara başlayan kadınlar, ringe çıkarak kendilerini nasıl savunacaklarını öğrenmeye başladı. 

    Geliştirilen proje hakkında bilgi veren Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Anıl, “Şiddetin çeşitleri de var; cinsel, duygusal, ekonomik şiddet. Şiddetin her türlüsünü yenmeliyiz. İlk etapta burada böyle bir proje başlattık. Buraya gelebilen kadınlar kendilerini savunmaları için eğitilecek. Gelemeyen kadınların da ayağına gidip eğitim vereceğiz. Ben başarılı olacağımıza inanıyorum. Şiddete karşıyız. Biz şiddet uygulamayacak şiddete karşı kendimizi savunmayı öğreneceğiz” dedi.

    Projenin ortaklarından Yüksel Er ise şöyle konuştu; “Biz son dönemde yaşananlardan rencide olduk ve çok üzüldük. Dünyada da bireysel şiddet çok fazlalaştı. Adamın birisi bir silah alıp gidip camide masum insanları öldürüyor. Sadece insana değil hayvana ve doğaya yönelik şiddet de arttı. Dünyada artık herkes bireysel olarak kendisini koruma gereği duyuyor. Biz de ilk etapta Yalova’daki kadınlara yönelik böyle bir çalışma başlattık. Bayanlara sokakta işine yarayacak, tehlikeyi biraz olsun bertaraf edebileceği teknikleri çalışacağız.” diye konuştu. Kadınları ilk idmanlarında Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve Yalova Kent Konseyi Başkanı İsmail Mutlu da yalnız bırakmadı. Kadınların kendilerini savunmayı öğrenmesini desteklediklerini dile getiren Salman ve Mutlu, gereken tüm desteği sağlayacaklarını da belirttiler.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow