hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeşil Körfez Su Birliği'ne kalite belgeleri

    Yeşil Körfez Su Birliğine kalite belgeleri
    expand

    Yeşil Körfez Su Birliği'ne kalite belgeleri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cem Mete OKUR/YALOVA,(DHA) - YEŞİL Körfez Su Birliği, Türkiye'deki arıtma tesisleri içerisinde kalite olarak ilk 5 içerisinde yer alıp, kalite yönetim sistemi sertifikası, müşteri memnuniyeti ve şikayet yönetimi belgesi ile çevre yönetim sistemi belgesi aldı.

    Türkiye’deki arıtma tesisleri içerisinde Yeşil Körfez Su Birliği ilk beşin içerisinde yer alarak İSO 9001 2015 kalite yönetim sistemi sertifikası, İSO 10002 müşteri memnuniyeti ve şikayet yönetimi belgesi ve İSO 14001 çevre yönetim sistemi belgesi aldı. Yalova Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Nusret Karaalioğlu, alınan belgelerle ilgili açıklamada bulundu. Birlik Başkanı Nusret Karaalioğlu, tesisin çevreye duyarlı, vatandaşa temiz su imkanı sağlayan ve kurumsal şirket mantığıyla yönetildiğini söyledi. Belediyelerden gelir anlamında sıkıntı yaşadıklarını ve belediyelerden alacaklarını tahsis etmekte zorlandıklarını kaydetti.

     “KALİTE OLARAK İLK 5’TEYİZ”

    Başkan Karaalioğlu, “Yeşil Körfez Su Birliği olarak kalite belgelerimizi aldık. Türkiye’deki arıtma tesisleri içerisinde kalite olarak Yeşil Körfez Su Birliğimiz ilk 5’in içerisinde bulunuyoruz. Buna istinaden, kalite yönetim sistemi sertifikası, müşteri memnuniyeti ve şikayet belgesi ile çevre yönetim sistemi belgesi aldık. 1994 yılından beri birliğimiz çalışmalarına devam ediyor. 1994 yılından beri ne yapıyorsak, şu anda da aynı titizlikle ve özenle yapmaya devam ediyoruz. Bunu da aldığımız belgelerle tescillemiş olduk. İSO 9001 2015 kalite yönetim sistemi sertifikamızı aldık. Burada amaç müşterilerin daha iyi bir hizmet ve daha kaliteli ürün almasını sağlamaktı. Bizim suyumuzun temizliği zaten yaptığımız analizlerle tescilleniyor. Aynı zamanda bunu da Avrupa standartlarında bir kuruluşla belgelendirerek kanıtlamış olduk. İSO 10002 müşteri memnuniyeti ve şikayet yönetimi belgemizi aldık. Burada da yüzdelik dilim olarak, çoğu müşterimizin bizim sularımız evlerden akan çeşme suyu. Halkımızın bizden memnun olduğunu, suyumuzda herhangi bir sıkıntı çıkmadığını, şikayet oranının az olduğunu bu belgeyle belirlemiş olduk" dedi.

    Başkan Karaalioğlu, 1994 yılından beri fiziksel ve kimyasal hiçbir kazanın tesislerinde meydana gelmediğini de belirterek, "Herhangi bir gaz salınımı yapmadı. Tesisimizde etrafınızda gördüğünüz bütün ağaçlandırma hepsi kendi imkanlarımızla yaptığımız çalışmalar. Bu yüzden dolayı da doğaya zarar vermediğimizi kanıtlamış olduk bu belgeyle. Türkiye’deki içme suyu arıtma tesislerinin içinde bu belgeleri alan ilk arıtma tesisiyiz. Bu bize farklılık katıyor” diye konuştu.

    (FOTOĞRAFLI)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow