hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eski mutfak eşyalarına kadın eli değdi

    Eski mutfak eşyalarına kadın eli değdi
    expand

    Eski mutfak eşyalarına kadın eli değdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, (DHA)- YOZGAT Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu bünyesinde açılan 'Çelik Kalem Bakır İşlemeciliği' kursuna katılan kadınlar, eski bakır mutfak eşyalarını yenileyip süs eşyalarına dönüştürüyor.
    Yozgat Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kursta, kadın kursiyerler tarafından temizlenip süslenen, eski su helkeleri, çaydanlık, ibrik ve tepsi gibi mutfak eşyalarına, 'çelik kalem' tekniği ile motifler işlenerek yenilenirken, kursiyerler de ev ekonomilerine de katkı sağlıyor. Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticisi Derya Yılmazer, bakır işlemeciliği kursunun Yozgat Halk Eğitim Merkezi bünyesinde ilk defa açıldığını söyledi. Yılmazer, "Bu kursta eski bakır kapları yeniliyoruz ve süs eşyalarına dönüştürüyoruz. Kursiyerlerimiz kendi bakır eşyalarını getiriyorlar, temizleyip, boyama ve işleme teknikleri uygulandıktan sonra çok güzel eserlere dönüştürüyorlar. Kursiyerlerimiz el becerilerini ve öğrendikleri el sanatını eski bakır eşyalara yansıtarak para da kazanıyorlar. Yemek kazanı, ibrik, tencere, güğüm gibi bakır olarak aklınıza gelen her şeyi burada modernize ediyoruz” dedi.
    Kursiyerler ise, evlerinde bulunan ve kullanılma imkanı olmayan eski bakır mutfak eşyalarını yenilemenin çok zevkli olduğunu ve yeni bir ürün ortaya çıkartmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow