hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yozgat'ta günde 1500 kişiye koronavirüs aşısı

    Yozgatta günde 1500 kişiye koronavirüs aşısı
    expand

    Yozgat'ta günde 1500 kişiye koronavirüs aşısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT,(DHA)- YOZGAT'ta, aşılama programına 40 yaş ve üzeri vatandaşlarla farklı meslek grupları dahil olunca günlük ortalama bin 500 kişiye aşı uygulanıyor. Şehir Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Mustafa Kozan, vatandaşların yoğun talebini karşılamak için 20 aşı odası, yeterli hemşire ve sağlık personeliyle hizmet verdiklerini söyledi.
    Türkiye'de koronavirüs salgınına karşı 14 Ocak'ta başlayan aşılama çalışmaları, yurt genelinde devam ediyor. Yozgat'ta da, aşılama programına 40 yaş ve üzeri vatandaşlarla farklı meslek grupları dahil olunca hastanelerde yoğunluk yaşandı. Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alan vatandaşlar aşı için Şehir Hastanesine başvurdu. Sırası gelen vatandaşlara koronavirüs aşısı yapıldı. Hastanede günlük bin 500 kişiye aşı uygulandığı öğrenildi.
    Yozgat'ta vatandaşların aşıya yoğun ilgi gösterdiğini aktaran Şehir Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Mustafa Kozan, "Hastanemizde 20 aşı odası, yeterli sağlık personelimizle vatandaşımıza aşı hizmeti sunuyoruz. Vatandaşlarımız MHRS üzerinden randevusunu aldıktan sonra birinci ve ikinci doz aşılarını uyguluyoruz. Toplumsal bir bağışıklığın sağlanması için tüm halkımızı aşı olmaya davet ediyorum. Aşılama yapılmasıyla normal hayata dönüşümüz de hızlanacaktır.  Hastanemizde MHRS sisteminden alınan verilere göre toplamda günlük aşı uygulama sayımız 1550-1600 civarında devam etmektedir" dedi.
    Aşı olan Hatice Arı ise, "Aşı önemli, toplumumuzda herkes aşı olursa Covid-19 hastalığından da kısa sürede kurtulmuş oluruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

     

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow