hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yozgat’ta öğrenciler bilimsel projelerini sergiledi

    Yozgat’ta öğrenciler bilimsel projelerini sergiledi
    expand

    Yozgat’ta öğrenciler bilimsel projelerini sergiledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YOZGAT, (DHA)- YOZGAT İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2’ncisi düzenlenen, Eğitim, Bilim ve Öğrenme Şenliği, Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törenle başladı.
    Yozgat genelinde, ortaokul öğrencilerinin eğitim öğretim yılı boyunca fen bilimleri, sosyal dersler ve resim derslerinde yaptıkları projeler, açılan stantlarda sergilendi. Eğitim, Bilim ve Öğrenme Şenliği, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Yozgat Osmanpaşa Köyü Ortaokulu öğrencileri işaret dili ile İstiklal Marşı'na katıldı.
    Törende konuşan Yozgat Valisi Kadir Çakır, eğitim, bilim ve öğrenme şenliğinde emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek "Bugün gelişmiş ülkelerin en büyük sıkıntısı genç nüfusa sahip olmamaları. Bizim elimizde çok büyük bir cevher var. Bu cevheri iyi işlememiz lazım. Bu cevheri iyi kullanırsak bize güzel kazanımlar sağlar. Ahlaklı, eğitim ve bilime önem veren, büyüklerine saygılı küçüklerine sevgili olan bu güzel evlatlarımızı hep en iyi yerde görmek istiyoruz" dedi.
    Eğitim, Bilim ve Öğrenme Şenliği’nin amaçlarını anlatan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı ise "Öğrenme şenliği, eğitim öğretim faaliyetlerine katılımı artırmayı hedefleyen, öğrenme fırsatları ve çalışma hakkında halkımızı bilgilendiren, eğlenerek öğrenmeyi teşvik eden, sanatsal ve kültürel gösterileri içeren program bütünüdür" diye konuştu.
    Konuşmaların ardından 2018-2019 eğitim öğretim yılında sosyal, kültürel ve sportif alanlarda derece yapan öğrencilere ödülleri verildi. Halk oyunu ekiplerinin yöresel oyunlarının ardından öğrenciler tarafından hazırlanan projelerin bulunduğu stantlar gezildi. Şenlik kapsamında açılan stantlar Cumhuriyet Meydanı’nda 3 gün süreyle gezilebilecek.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow