hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çaycuma'da çocuklar, sorunlarını kendi belediye başkanıyla çözecek

    Çaycumada çocuklar, sorunlarını kendi belediye başkanıyla çözecek
    expand

    Çaycuma'da çocuklar, sorunlarını kendi belediye başkanıyla çözecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeliz ALAGÖZ/ÇAYCUMA(Zonguldak),(DHA)- ZONGULDAK Çaycuma Belediyesi, çocukların seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünü kazanmaları, sorunlarını etkin şekilde dile getirilmeleri için 'Çaycuma Çocuk Belediyesi' kurdu. Ortaokul öğrencileri arasından yapılan seçimde, Nisanur Dinçer Çaycuma'nın ilk çocuk belediye başkanı oldu.

    Çaycuma Belediyesi, öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amacıyla belediye meclisinde alınan karar ile 'Çaycuma Çocuk Belediyesi' oluşturulmasını kararlaştırdı. Proje kapsamında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile 'Çocuk Belediyesi' konulu işbirliği protokolü imzalandı. Çaycuma çocuk belediyesi başkanı ve meclis üyeleri de ortaokulların temsilcileri arasından seçildi. Oktay Olcay Yurtbay Anadolu Lisesinde yapılan seçimlerde, Barbaros Ortaokulu'ndan öğrencisi Akad Karaahmetgil, Çaycuma Koleji’nden Ömer Faruk Sarı, Barbaros Ortaokulu’ndan Nisanur Dinçer, Barbaros Kutlutaş Ortaokulu’ndan Kübra Pora, Berkay Akay ve Çaycuma İmam Hatip Ortaokulu’ndan Talha Batın Beşli, başkan olmak için aday oldu.

    NİSANUR DİNÇER BAŞKAN SEÇİLDİ
    Başkana adayları, seçim öncesi oy kullanacak öğrencilere kendilerini tanıtarak başkan oldukları takdirde yapacakları projeleri anlattı. Son derece çekişmeli geçen seçimde kullanılan 107 oyun 27’sini alan Nisanur Dinçer Çaycuma’nın ilk Çocuk Belediye Başkanı oldu. Berkay Akay 22, Akad Karaahmetgil 18, Ömer Faruk Sarı 17, Kübra Port 6 ve Talha Batın Beşli 4 oy aldı. 12 oy boş çıkarken, 1 oy da geçersiz sayıldı.

    ÇAYCUMA BELEDİYESİ’NDE AKTİF GÖREV YAPACAKLAR
    Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, ilçe dışında olması nedeniyle öğrencilere kutlama mesajı gönderdi.  İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cengiz Yılmaz da projenin öğrenciler için çok önemli olduğunu söyledi. Bundan sonra seçilen başkan ve meclis üyelerinin Çaycuma’nın gelişiminde önemli rol oynayacaklarını ifade ederek, şöyle dedi:
    "Çaycuma’nın güzelleşmesinde, gelişmesinde sizlerin de çocuklarımızın da büyük payı olacak. Belediye başkanımız burada yok ama biz onun ne düşündüğünü, çocuklarla ilgili ne düşündüğünü biliyoruz. Milli eğitim müdürlüğü olarak sizden Çaycuma ilçesine iyi hizmetler vereceğinizi cani gönülden istiyoruz. Seçilen başkan ve meclis üyeleri, belediyemizin çeşitli organlarını temsilen görev yapacaklar. Çocuk belediye başkanımız Çaycuma’nın gelişmesinde, kentleşmesinde her türlü aktif rolü oynayacak. Çaycuma Belediyesinde çalışan bir birime emir verebilecek. Meclis toplantılarına katılacak. Aday olacak ve seçilecek öğrencilerimize ilk olması hasebi nedeniyle çok büyük önem ve görev düşüyor. Okullarımızı, Milli Eğitimi, Çaycuma Belediyesinde iyi temsil edeceklerine inanıyor, başarılar diliyorum."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow