hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Posbıyık görevine başladı

    Posbıyık görevine başladı
    expand

    Posbıyık görevine başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),(DHA)- ZONGULDAK'ın Ereğli ilçesinde mazbatasını alan CHP'li Halil Posbıyık görevine başladı. Posbıyık, "Bizim patronumuz Karadeniz Ereğli’de yaşayan insanlardır. Patrona patron gibi davranacağız." dedi.

    Ereğli Belediye Başkanı seçilen Halil Posbıyık, mazbatasını ilçe seçim kurulundan aldı. Posbıyık ve partililer ardından Atatürk Anıtına çelenk koydu. Posbıyık toplanan kalabalıkla birlikte yürüyerek belediyeye gitti. Belediye önünde toplanan binlerce kişi, Posbıyık'ı tebrik etti. Ereğli Belediye binasının balkonundan halka hitap eden Posbıyık, Ereğli'nin tarihi bir gün yaşadığını söyledi. Bütün engellemelere rağmen halkın kendisini başkan seçtiğini ifade eden Posbıyık, şöyle dedi:

    "Karadeniz Ereğli seviyeli, kavgasız, centilmence bir seçim yaptı. Bunda emeği geçen, başta kaymakamımız olmak üzere kolluk güçlerimiz, başsavcılığımız, İlçe Seçim Kurulu görevlilerine, sandık görevlilerine, Ereğli halkını demokratça davrandığınız için hepinizi tekrar kutluyorum. Karadeniz Ereğli’de yaşayan 118 bin kişinin belediye başkanıyım. Bana oy verenin de, vermeyenin de, yanımdan geçmeyenin de. Hepsine şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonra göreceksiniz, oy vermeyenlere de, oy verenlere de elimden gelen en büyük hizmetleri yapacağım. Özellikle ve özellikle hiçbir ayrım gözetmiyorum. Yaradan’ın yarattığı bütün kullara, Ereğli’de yaşayan 118 bin kişiye din, dil, ırk, renk farkı, parti farkı gözetmeksizin şerefimle söz veriyorum, hizmet etmeye devam edeceğim."

    PATRONUMUZ EREĞLİ HALKI
    Posbıyık, sadece CHP meclis üyeleriyle değil, AK Partili belediye meclis üyeleriyle de el ele vererek Ereğli için çalışacaklarını belirtti. Halkın yüzünü güldürmek için çalışacaklarını anlatan Posbıyık, "Biz kayıpların farkındayız, eksiklerin farkındayız ama yolumuza devam edeceğiz. Dava arkadaşlarımla ant içtik, Ereğli halkının yüzünü güldürmek için çalışmaya devam edeceğiz. Belediye personeli arkadaşlarıma da yürekten inanıyorum, onlarla birlikte el ele verecek ve çalışacağız. Her zaman söylediğim bir lafı tekrarlamak isterim. Belediyede çalışan başkan yardımcısından çöpçüsüne kadar herkes şunu bilmelidir. Benim ve personelimin patronu Ereğli halkıdır. Ereğli halkının verdiği vergilerden, çöpçünün de, başkan yardımcısının da, belediye başkanının da maaşını ödüyoruz. Ereğli'de yaşayan insanlar vergilerini veriyor, biz de onlardan aldığımız maaşlarla çoluk çocuğumuzun rızkını temin ediyoruz. Bizim patronumuz Karadeniz Ereğli'de yaşayan insanlardır. Patrona patron gibi davranacağız." dedi.

    Posbıyık, konuşmasının ardından makama geçerek tebrikleri kabul etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow