hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşitme engelli çiftin komşu cinayetinden yargılanıyor

    İşitme engelli çiftin komşu cinayetinden yargılanıyor
    expand

    İşitme engelli çiftin komşu cinayetinden yargılanıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cüneyt ÖZFİDAN/ZONGULDAK,(DHA)- ZONGULDAK'ın Çaycuma ilçesinde, komşusu Nurgül Karakoç'u (45) av tüfeğiyle öldüren işitme engelli Seydillah Çubuk (58) ve eşi tutuksuz sanık Meyram Çubuk'un yargılanmasına devam edildi.

    Geçen yıl 10 Şubat günü Dağüstü Köyü'nde meydana gelen olayda, işitme engelli Seydillah Çubuk, komşusu 2 çocuk annesi Nurgül Karakoç'u kendisinden para istediği iddiasıyla av tüfeğiyle ateş ederek öldürdü. Tutuklanan Seydillah Çubuk hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle, eşi Meyram Çubuk için de 'suç delilerini gizlediği' iddiasıyla dava açıldı. Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen duruşmaya, tutuklu sanık Seydillah Çubuk ve tutuksuz sanık Meyram Çubuk, ölen Nurgül Karakoç'un yakınları ve taraf avukatları katıldı. Önceki duruşmada mahkemeye mütalaasını sunan savcı, Seydillah Çubuk'un üzerine atılı suçu haksız tahrik altında işlediğine kanaat getirerek 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Eşi Meyram Çubuk'un da suç delillerini yok etmeye çalıştığı iddiasıyla 6 aydan 5 yıla kadar hapsini istedi.

    İki tarafın avukatları da mütaalaya karşı son savunmalarını yaptı. Meyram Çubuk'un avukatı, müvekkilinin suç delillerini yok etme, gizleme kastı bulunmadığını belirterek, "Eğer müvekkilimin suç kastı olsaydı, bunları olay yerinden yok ederdi. Bu olayda müvekkilimin herhangi bir suç kastı yoktur." dedi. Duruşma, Seydillah Çubuk'un tutukluluk halinin devamına karar verilerek ertelendi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow