hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TTK yer üstü işçilerine de risk tazminatı ödenecek

    TTK yer üstü işçilerine de risk tazminatı ödenecek
    expand

    TTK yer üstü işçilerine de risk tazminatı ödenecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ZONGULDAK,(DHA)- TÜRKİYE Taşkömürü Kurumu(TTK) işçilerine risk tazminatı ödenmesi ve Maden Tetkik Arama Kurumu’nda(MTA) çalışanlarının iş tazminatlarının yükseltilmesini içeren protokol imzalandı.

    Türkiye Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS), Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü ile Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Ankara'da gerçekleşen toplantıda, TTK işçilerine risk tazminatı ödenmesi ve MTA çalışanlarının iş tazminatlarının yükseltilmesi konuşuldu. Toplantının ardından TTK harici servisler-yerüstü servislerinde çalışan işçilere günlük 9 lira risk tazminatı ödenmesi kararlaştırıldı. Ayrıca MTA'da çalışan işçilere günlük 9 lira iş tazminatı ödenmesi hakkındaki protokol de imza altına alındı. Toplantıya, TTK Genel Müdür Yardımcısı İsmail Güner ve kurum yetkilileri, TÜHİS Genel Sekreteri Adnan Çiçek ve TÜHİS yetkilileri, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, Merkez Servisleri Şube Başkanı Cengiz Saraç katıldı.

    Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, TTK harici servisler ile yerüstü çalışanlarına risk tazminatı ödenmesi, MTA çalışanlarının iş tazminatlarının yükseltilmesini içeren protokol hakkında bilgiler verdi. Yeşil, Ankara'da gerçekleştirilen toplantıda, Türkiye Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası, yetkileriyle TTK ve MTA için Kamu Çerçeve Protokolü dışında ek protokoller imzalayarak ilave kazanımlar sağladıklarını söyledi. Artık TTK yerüstü işçilerine de risk tazminatı ödeneceğini ifade eden Yeşil, "Türkiye Taşkömürü Kurumu harici servisler-yerüstü servislerinde çalışan işçilere günlük 9 lira risk tazminatı ödenmesi hakkındaki protokol imzalandı. Türkiye Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası, Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü ile Genel Maden İşçileri Sendikası arasında yapılan toplantının ardından protokol imza altına alındı. Ayrıca MTA'da çalışan işçilere günlük 9 TL iş tazminatı ödenmesi hakkındaki protokol de imzalandı." dedi.

    Protokollerin, 1 Mart 2020 tarihinden itibaren geçerli olacağı açıklandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow