hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zonguldak'ta 19 sanıklı FETÖ/PDY davasında karar

    Zonguldakta 19 sanıklı FETÖ/PDY davasında karar
    expand

    Zonguldak'ta 19 sanıklı FETÖ/PDY davasında karar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,(DHA)- ZONGULDAK'ta tutuksuz 19 sanığın yargılandığı FETÖ/PDY davasında 11 sanık, 2 yıl 1 ay ile 7 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı. 8 sanığın ise beraatine karar verildi.

    Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında farklı meslek gruplarından 19 kişi hakkında dava açıldı. Tutuksuz 19 sanık, Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'silahlı terör örgütüne üye olma', 'terör örgütüne isteyerek ve bilerek yardım etme' suçlarından hakim karşısına çıktı. Karar duruşmasına bazı tutuksuz sanıklar ve avukatlar katıldı. Sanıkların son sözlerinin ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, M.K, H.Ü, M.K, Ü.A, S.K. ve S.C'yi 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 6 yıl 3'er ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Sanıklardan M.E. ve H.K. ise 'terör örgütüne isteyerek ve bilerek yardım etme' suçundan 2 yıl 1'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

    Sanıklardan S.D. 2 yıl 1 ay, N.D. ise 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılırken aynı suçtan hakkında 7 yıl 6 ay hapis cezası verilen F.S'nin tutuklanmasına karar verildi. S.B, A.Ü, M.D, M.Ü, M.A, N.A, H.D. ve Z.D'nin üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair somut ve inandırıcı delil bulunmadığından beraatlerine karar verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow