hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zonguldak’ta kabotaj bayramı coşkusu

    Zonguldak’ta kabotaj bayramı coşkusu
    expand

    Zonguldak’ta kabotaj bayramı coşkusu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aytaç ÖZTÜRK/ZONGULDAK,(DHA)- ZONGULDAK’ta, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı.
    Valilik önündeki Atatürk Anıtı'nda yapılan törene Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak Belediye Başkan Vekili Hüseyin Kahveci, İl Emniyet Müdürü Metin Turanlı, İl Jandarma Alay Komutanı Gökhan İnan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı’na Liman Başkanlığı’nın çelengi konuldu. Zonguldak Liman Başkanı Ali Görkem, kabotaj hakkının Türk Bayrağına ve ulusuna verildiği tarih olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 93’üncü yıldönümünü kutladıklarını söyledi. Kabotaj bayramının önemini anlatan Görkem, “1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu, Türkiye Limanları ve sahilleri arasındaki yük ve yolcu taşıması ile kılavuzluk ve römorkaj hizmetlerinin bundan böyle Türk vatandaşları ile Türk Bayrağı taşıyan gemilerle yapılacağı belirtilmiş ve yaklaşık 351 yıldır süre gelen yabancılara verilen imtiyazlar sona erdirilmiştir. Bu kanun ile sadece bağımsızlığımız ve denizlerimizdeki hükümranlık haklarımız perçinlenmiş aynı zamanda denizciliğimizin gelişmesi için de bir dönüm noktası olmuştur.” dedi.
    Konuşmanın ardından Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait 'Taşkömürü 1' isimli romorkörle limandan açılarak deniz şehitleri anısına denize çelenk bıraktı.
    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow