hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adana'da El Sanatları Festivali başladı

    Adanada El Sanatları Festivali başladı
    expand
    KAYNAK DHA

    Malik GÖDELİNER/ADANA, (DHA) - ADANA'da 3’üncü Geleneksel El Sanatları Festivali başladı.
    Tarihi Büyüksaat yanında bulunan Ziyapaşa Parkı'nda düzenle

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Malik GÖDELİNER/ADANA, (DHA) - ADANA'da 3’üncü Geleneksel El Sanatları Festivali başladı.
    Tarihi Büyüksaat yanında bulunan Ziyapaşa Parkı'nda düzenlenen festivalin açılış törenine Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, Yüreğir İlçe Kaymakamı Fatih Genel, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Tülek, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Akdeniz Geleneksel El Sanatları Derneği (AGESDER) Başkanı Serdar İnözü, ünlü hattat Etem Çalışkan, sanatçılar ve vatandaşlar katıldı.
    Açılışta bir konuşma yapan Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, Adana’nın birçok alanda marka il olma yolunda yer aldığını söyledi. Yavuz, “Bu festivali Adana’ya kazandırmaktan dolayı emeği geçen herkese özellikle Serdar İnözü hocamıza, katkı sağlayan tüm kurumlara teşekkür ediyorum. Ayrıca bu festivalde birbirinden değerli eserleriyle katılan sanatçılarımızı da tebrik ediyorum. Adana kültür ve sanatta, turizmde, gastronomi gibi birçok alanda marka il olma yolunda hızla yol almaktadır” dedi.
    FESTİVAL ÇOK ÖNEMLİ
    AGESDER Başkanı Serdar İnözü ise bu yıl 3’üncü kez düzenlenen festivalin geleneksel el sanatları açısından önemine dikkat çekti. İnözü, “Birçok festivale ve karnavala davet edilmiş, kurumsal projelerle tercih edilen dernek olma yolunda büyüyerek ilerlemekteyiz, bundan da gurur duymaktayız” dedi. Konuşmaların ardından açılışı yapılan festivalde, at binerek ok atma yeteniğiyle bilinen Yüreğir İlçe Kaymakamı Fatih Genel, bir stantta 'zihgir' (Okçu yüzüğü) yapımını öğretti. Festival programında ayrıca sergi ve atölye çalışma alanları, deri el sanatları, çini, ebru, katı, kağıt rölyef, kağıt telkari, Hüsn-i Hat, mozaik sanatları, mekanik saat yapımı, osmanlı cilt sanatı, kitre bebek yapımı, ahşap oyma, yaprak oyma, folklorik kıyafet, iğne oyası, kanaviçe gibi alanlarda çalışmalar yer alıyor.

    FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow