hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ulaş Çetinkaya: Gelirlerin Ankara'ya aktarılması yanlış

    Ulaş Çetinkaya: Gelirlerin Ankaraya aktarılması yanlış
    expand
    KAYNAK DHA

    CHP Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili, Şehir Plancısı Ulaş Çetinkaya, yayınlanan yeni bir yönetmelikle belediyeler ve üniversiteler dahil olmak üzere kurumların günlük gelirlerini Ankara'daki hesaba aktarmalarının yanlış olacağını savundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ADANA,  (DHA)- CHP Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili, Şehir Plancısı Ulaş Çetinkaya, yayınlanan yeni bir yönetmelikle belediyeler ve üniversiteler dahil olmak üzere kurumların günlük gelirlerini Ankara'daki hesaba aktarmalarının yanlış olacağını savundu.
    Meclisin Ağustos ayı olağan genel kurulunda CHP grubu adına konuşan Ulaş Çetinkaya, yayınlanan yeni bir yönetmelikle belediyeler ve üniversiteler dahil olmak üzere kurumların günlük gelirlerini Ankara'daki hesaba aktarmalarının yanlışlığına dikkat çekti. Belediyelerin gelirlerine bir anlamda ipotek konulacağını, artık belediyelerin tüm gelirlerini günlük olarak Bakanlıkça öngörülen hesaba aktaracağını ve tüm ödemeleri ayda bir kez bakanlığı bilgilendirmek suretiyle yapacak olmasının zaten borç yükü altında ezilen belediyeleri daha da çıkmaza sürükleyeceğini kaydetti.
    DEPREM VURGUSU
    Adana ve Ceyhan'da 145 kişinin ölümüne, 76 bin konut ve işyerinin yıkımına ya da hasar görmesine neden olan 6.3 büyüklüğündeki depremin 20. yıldönümünde maalesef depreme karşı herhangi bir önlem alınmadığını, aksine gelişigüzel ve kaçak yapılan konutların imar affı ile yasal kılıfa sokulduğunu vurgulayan Çetinkaya, "Depremden sonra güçlendirme yapılması gereken konutların kontrol dahi edilmemesinin yanı sıra imar affına sahne olan yeni konutların olası bir depremde ne hale geleceğini, daha da önemlisi insanlarımızın canlarını nasıl kurtaracağını düşünmek dahi istemiyorum. Deprem toplanma alanlarının yetersizliği de ayrı bir endişe konusudur" dedi.
    Çetinkaya, yaz aylarında Adana'nın en önemli sorunlarından bir haline gelen anız yangınlarına da dikkat çekti. Çetinkaya, "Daha önce de gündeme getirmiş ve çözüm önerilerimi sıralamıştım. Yasaklarla veya para cezalarıyla bu işin önüne geçilemediğini görüyoruz. Tekrar etmekte fayda görüyorum ki; 10 milyon liralık bir bütçe ile anız yangınlarının önüne geçebiliriz. Çevrenin, doğanın, toprağın ve insan sağlığının korunması için harcanacak 10 milyon liranın bir öneminin olmadığını düşünüyorum. Yaz aylarında aşırı nemden dolayı nefes almayı zorlaştıran, topraktaki mineralleri, yararlı solucanları ve canlıları yok eden, verimi düşüren, bazı zamanlar trafik kazalarına neden olan anız yangınları belediyelerimizin koordineli çalışmasıyla sona erebilir. Adana toplamında 640 bin dekar alanda mısır ekimi yapılıyor. Sap parçalama makinesiyle parçalama maliyeti dekarda 15 lirayı buluyor. 640 bin dekar alanda toplam maliyet 10 milyon lirayı buluyor. Büyükşehir Belediyemizin koordinasyonunda sorumluluk örneği sergilenerek yasal yollardan bu sorunu tamamen ortadan kaldırabiliriz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow