hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    '2018 seçim değil geçim yılı olsun'

    2018 seçim değil geçim yılı olsun
    expand
    KAYNAK DHA

    KUMLUCA Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, seçimlerin belirlenen takvime göre yapılması gerektiğini belirterek, "2018 ekonomik yatırımların sürdüğü, endişenin olmadığı bir yıl olmalı, seçim değil geçim yılı olmalı" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - KUMLUCA Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, seçimlerin belirlenen takvime göre yapılması gerektiğini belirterek, "2018 ekonomik yatırımların sürdüğü, endişenin olmadığı bir yıl olmalı, seçim değil geçim yılı olmalı" dedi.

    KUTSO'nun ocak ayı meclis toplantısı, yeni hizmet binasında Meclis Başkan Yardımcısı Ömer Özaltın başkanlığında yapıldı. Hizmet binasının üyelere verilen hizmet kalitesinin artması adına çok önemli olduğunu belirten Ömer Özaltın, yeni hizmet binasının KUTSO üyelerine ve bölge halkına hayırlı olması dileğinde bulundu. Meclis görüşmelerinin ardından konuşan KUTSO Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, eğitim salonları, toplantı salonları, sergi salonu, arşiv ve çalışma alanlarıyla modern bir hizmet binasını bölgeye kazandırdıklarını söyledi.

    2018 SEÇİM DEĞİL GEÇİM YILI OLSUN

    2017 yılında tüm dünyada ve özellikle Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada birçok sıkıntılı olay yaşandığını belirten Başkan Günay, yaşanan bu sıkıntılı süreçte ülke ekonomisinin etkilenmemesi adına hükümet tarafından sağlanan teşvik ve desteklerin işadamlarına ulaştırıldığını kaydetti. 2019 yılında yapılacak seçimlerin erken yapılacağı söylentilerin ciddi maliyet ve kredilerle yatırım yapan işadamlarını tedirgin ettiğini kaydeden Günay, "Batı Antalya'nın ekonomik gücünü temsil eden en büyük sivil toplum kuruluşu olarak kesinlik erken seçim istemiyoruz. Seçimler belirlenen seçim takvimine uygun olarak Mart 2019'da yapılmalıdır. 2018 yılı ekonomik yatırımların sürdüğü, endişenin olmadığı bir yıl olmalı, seçim değil geçim yılı olmalıdır" dedi.

    'TARIM VE TURİZMDE DESTEKLER DEVAM ETMELİ'

    Murat Hüdavendigar Günay, bölge çiftçisinin henüz sezona başlarken yaşanan doğal afetlerden ciddi zarar gördüğünü de hatırlattı. Yüksek enflasyon nedeniyle çiftçinin suçlandığını kaydeden Günay, "Coğrafyada yaşanan çatışmaların ve uluslararası siyasetin etkilediği turizm sektörümüzde ise durum zaten pamuk ipliğine bağlı. 2018 yılında hükümetimizden tarım ve turizm alanında Antalya'ya ayrı bir önem göstererek teşvik ve desteklerini arttırarak devam ettirmesini bekliyoruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow