hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Finike'de Bilim Fuarı açıldı

    Finikede Bilim Fuarı açıldı
    expand
    KAYNAK DHA

    ANTALYA'nın Finike ilçesinde öğrencilerin hazırladığı projelerin sergilendiği Bilim Fuarı açıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - ANTALYA'nın Finike ilçesinde öğrencilerin hazırladığı projelerin sergilendiği Bilim Fuarı açıldı.

    Finike Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) destekli Bilim Fuarı düzenlendi. Fuar açılış törenine Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü, Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileler katıldı. Öğrencilerin tarımdan bilişim teknolojilerine kadar farklı alanlarda hazırladığı 26 proje davetlilerin beğenisine sunuldu.

    Proje koordinatörü fizik öğretmeni Hüseyin Koş, TÜBİTAK desteğiyle ikinci kez bilim fuarı açtıklarını belirterek, "Bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı ve bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan, öğrenme metotlarından biridir. Fuarımızda, coğrafya, bilgisayar yazılımı, kimya, biyoloji, edebiyat, matematik, elektrik elektronik, tarih ve diğer alanlarda 17 öğretmen nezaretinde 58 öğrenci tarafından 26 proje yapıldı" dedi.

    Fuarda, 12'nci sınıf Bilişim Bölümü öğrencileri Emre Memiş ile Fatih Çetinkaya'nın dijital renk algılayan projesi, 12'nci sınıf Bilişim Bölümü öğrencilerinden İsmet Kara ve Ahmet Kuşku'nun hastane ve sağlık ocaklarında kullanılabilecek dijital boy ölçen projesi dikkati çekti. Tarıma yönelik projelerin de yer aldığı fuarda Mustafa Karabaş ve Selin Doğan organik atıklarla kırmızı Kaliforniya solucanları kullanarak organik gübre üretti. Öğrenciler "Türkiye'nin tarım toprakları zehirleniyor" sloganıyla hazırladıkları projede, kurtuluş yolunun organik solucan gübresi olduğunu belirterek şöyle dedi:

    "Son yıllarda bilinçsizce yapılan kimyasal gübrelemeler ve ilaçlamalar topraktaki solucanları öldürdü ve toprağın tarıma elverişli doğal yapısını bozdu. Toprağa ihtiyaç duyduğu materyalleri yeniden kazandırmak ve bunu kalıcı hale getirmek için organik gübre olan solucan gübresine dikkati çekmek istedik. Verim artışı da sağlayan organik solucan gübresi yüksek oranda organik maddeler ve Hümik- Fulvik asit, pH dengeleyici, nem, azot, potasyum, fosfor, kadmiyum, bakır, nikel, kurşun, çinko, krom gibi materyaller barındırıyor."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow