hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Düzce'de 'Kutup Yıldızım Ol' projesi

    Düzcede Kutup Yıldızım Ol projesi
    expand
    KAYNAK DHA

    DÜZCE Emniyet Müdürlüğü kendisini ifade edemeyecek derecede malul veya herhangi bir rahatsızlıktan dolayı kimliklerini açıklayamayacak ve kayıp olduklarında adresini beyan edemeyecek durumdaki kişileri kayıt altına almaya başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA) - DÜZCE Emniyet Müdürlüğü kendisini ifade edemeyecek derecede malul veya herhangi bir rahatsızlıktan dolayı kimliklerini açıklayamayacak ve kayıp olduklarında adresini beyan edemeyecek durumdaki kişileri kayıt altına almaya başladı. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Hayri Arslan, 'Kutup Yıldızım Ol 3 Projesi' sayesinde rahatsızlıkları olan kişilere daha kısa sürede ulaşılıp hızlı müdahale edilebileceğini söyledi. Proje kapsamında şuana kadar 119 kişinin parmak izinin alındığını belirten Arslan, özellikle kendilerini ifade edemeyecek durumda olan çocukların ve alzheimer hastalarının hedef kitle olduğunu belirtti.

    Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'nde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü uhdesindeki okullarda bulunan öğrencilerden proje hedef kitlesine dahil olanların parmak izleri alındı. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Hayri Arslan, Emniyet Bilgi Sisteminden yapılacak sorgulandıklarında bu kişilerin kimlik bilgilerine, rahatsızlık durumlarına ve ikamet ettikleri yerlere ulaşılabileceğini kaydederek, "Düzce İl Emniyet Müdürlüğü olarak başlattığımız Kutup Yıldızım Ol 3 Projesi kapsamında kendisini ifade edemeyen yavrularımızın parmak izlerini aldık. Projenin amacı bu yavrularımız yada bu tarz insanlarımız kayıp olduklarında alınan bu parmak izleri sayesinde bulunmalarının kolaylaşması. Bu sistem sayesinde Emniyet Bilgi Sisteminden sorgulandıklarında isim ve soy isimleri, nerede ikamet ettikleri, rahatsızlıkları gibi bilgilere bir an evvel ulaşılabilecek. Böylece kaybın en kısa sürede bulunması amaçlanıyor" dedi.

    HIZLI ULAŞMADA ETKİLİ OLACAK
    Arslan, projenin bu tür kişilere hızlı ulaşma ve müdahale etme noktasında çok faydalı olacağını belirterek, "Biz Emniyet Müdürlüğü olarak yavrularımızın Olay Yeri Şube Müdürlüğünde rahatsızlık durumlarını belirtir doktor raporlarını, adres ve kimlik bilgilerini aldık. Özellikle çocuklarımız kayıp olduğunda kendilerini ifade edemedikleri için koma halinde bile bulundukları olabiliyor. Bu bilgiler kişiye daha hızlı ulaşılması ve daha seri müdahale edilmesi noktasında faydalı olacaktır" diye konuştu.

    119 KİŞİNİN PARMAK İZİ ALINDI
    Proje kapsamında şuana kadar 119 kişinin parmak izinin alındığını dile getiren Arslan şöyle devam etti:
    "Parmak izi alma hususunda özellikle yaşlı insanlarımıza ulaşmakta sıkıntı yaşıyoruz. Burada hedef kitlemizden biri de alzheimer hastaları ve yaşlılıktan dolayı bunama yaşamış kişiler. Bu vatandaşlarımıza da ulaşmak istiyoruz. Çevresinde yakınında böyle insanlar olan kişilerin bizlere ulaşmalarını istiyoruz. Kendisini ifade edemeyen vatandaşlarımızın yakınları Toplum Destekli Şube Müdürlüğümüze de başvurabilirler"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow