hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Edirne kadın istihdamında birinci sırada'

    Edirne kadın istihdamında birinci sırada
    expand
    KAYNAK DHA

    EDİRNE,(DHA)- EDİRNE  İŞKUR İl Müdürlüğü ve Trakya Üniversitesi (T.Ü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EDİRNE,(DHA)- EDİRNE  İŞKUR İl Müdürlüğü ve Trakya Üniversitesi (T.Ü.) Kariyer Merkezi işbirliğiyle bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Edirne İstihdam Fuarı'nda (EDİF) konuşan İŞKUR İl Müdürü Şengül Çildam, Edirne'nin 2017 yılında kadın istihdamında birinci sırada olduğunu söyledi.

    Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen ve 1 gün süren İstihdam Fuarı'nda yerli ve yabancı birçok markanın temsilcilikleri katılarak stand açarken gelecekteki işleri için altyapı hazırlamak isteyen öğrencilerin de katılımı yoğun oldu. Fuarın açılışına Vali Günay Özdemir, T.Ü. Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mümin Şahin, İŞKUR Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Fahrettin Kaya ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin'in yanısıra çok sayıda kamu kurum ve kuruluş temsilcisi katıldı.
    ÇİLDAM: EDİRNE KADIN İSTİHDAMINDA BİRİNCİ SIRADA
    İŞKUR Edirne İl Müdürü Şengül Çildam, iş piyasasının ihtiyacı doğrultusunda kurum olarak açtıkları eğitim programlarıyla istihdama önem katkı sağladıklarını söyledi. Çildam;, "2017 yılında 812 kişi meslek edindirme kurslarımızdan, 514 kişi uygulamalı girişimcilik eğitimlerimizden, 1567 iş başı eğitim programlarımızdan, 2 bin 530 kişi toplum yararına programlarımızdan yararlanmış olup toplamda aktif iş gücü programlarımızdan 5bin 423 kişi faydalanmıştır. Faydalananların yüzde 66'sını kadınlar oluşturmaktadır. Yine 2017 yılında iş piyasasının nabzını tutmak amacıyla 265 iş yerine anket düzenlenmiştir, bunun sonucunda 13 bin 500 çalışan tespit edilmiştir. Bunun yüzde 38.9'unu kadınlar oluşturmaktadır. İller arasında sıralama yaptığımızda da Edirne kadın istihdamında birinci sırada yer almaktadır. TÜİK verilerine baktığınızda Trakya bölgesi yüzde 59 oranıyla işgücüne katılım oranı en yüksek bölgedir" dedi. 
    ŞAHİN: ÖĞRENCİLERİMİZİN ALTYAPI SIKINTISI ÇEKTİĞİNİ GÖRÜYORUZ

    Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin de Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'ı kapsayan bölgede toplam 110 bin üniversiteli öğrencinin bölgede kalabilmesi ve iş olanakları elde edebilmeleri için çalıştıklarını söyledi. Şahin, "Üniversitemizle, İŞKUR'umuzla, diğer paydaşlarla beraber sizlerin geleceğini hazırlama noktasında Trakya Kariyer projesiyle işbirliği içerisinde iş hayatına atılmadan önce üniversiteye girdiğiniz ilk günden itibaren hangi meslekte, branşta olursanız olun, üniversiteyi bitirmeden hayata hazır olma, gereksinimleri yapma ve geleceğe dönük ihtiyaçlara cevap verme noktasında tam donanımlı bir öğrenci olmanız için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Çünkü öğrencilerimiz mezun olduklarında bize de geliyorlar, 'ben şu alandan mezun oldum, bu alanda çalışmak istiyorum' dediğinde gerekli donanımın, altyapının olup olmadığını sorduğumuzda maalesef çok ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalıyoruz. Birçok uzmanlık alanında yeterli bilgiye, donanıma tam vakıf olmadıklarını gördüğümüzden dolayı kurumlarla ortaklaşa sizlerin yolunu açma anlamında daha iyi iş bulabilmenizi hedefliyoruz" diye konuştu. 
    KAYA:“2017'DE CUMHURİYET TARİHİNİN REKORUNU KIRDIK

    İŞKUR Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Fahrettin Kaya ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2017 yılında başlatılan 'Milli İstihdam Seferberliği' programına dikkat çekti. Kaya şöyle konuştu:
    "2017 yılında Cumhurbaşkanımızın himayelerinde başlatılan Milli İstihdam Seferberliği kapsamında biz kurum personeli olarak Türkiye'yi karış karış dolaştık. Hakkari'nin Yüksekovası'ndan Şemdinli'sine heryeri gezdik. Devletimizin sanayicilerimize, işadamlarımıza yönelik teşviklerini anlattık. Bu sayede 2017 yılında Cumhuriyet tarihin en büyük işe yerleştirme rekorunu gerçekleştirmiş olduk. 1 milyon 57 bin 249 kişiyi özel sektörde işe yerleştirmiş olduk. Yine bu yıl Cumhurbaşkanımızın himayelerinde 2'nci faz olarak 2018 yılı seferberliğe devam kararı alındı. Yine yollara düştük. Kariyer günleri ve fuarlarla bunları destekliyoruz. Bu yıl bilişim ve imalat sektörlerinde işbaşı eğitim programlarında 3 ay olan desteklerimiz 6 aya çıkarıldı. Bu inanılmaz bir teşvik. Gördüğümüz sonuç Edirne yerelinde de rakamlara yansımış. Bu ülkemiz adına gerçekten bir övünç kaynağı."

    KAYA:TEMBELLİK ETMEYİN, İRTİBAT NOKTALARINA GİDİN
    Kaya, tek başına iyi bir üniversiteden mezun olmanın bir işe yaramadığını belirterek, "Çünkü dışarıda acımasız bir mücadele var. Herkes en iyiyi almak istiyor. Devlet olarak biz kamu kurumuyuz. İŞKUR'un gençlere sunduğu çok önemli fırsatlar var. Tembellik etmeyin irtibat noktalarına mutlaka gidin. Gidin ziyaret edin. Biz bir tapu müdürlüğü ya da nüfus müdürlüğü gibi bir kurum değiliz. Biz 24 saat her zaman kapısı açık. Edirne bizi umutlandırıyor, ilk üç ayın rakamlarına göre işe yerleştirme rakamlarında birinci. Daha erken ama bu gidişle inşallah 2018'in birinci olarak Edirne'yi görmek istiyoruz. Şu andaki gidişat bunu gösteriyor" dedi.

    Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mümin Şahin de; "Mezun olduktan sonra acımasız bir iş hayatı sevgili öğrencilerimizi bekliyor. Bu tür etkinliklerle umarım iş hayatına biran önce hazırlık evrenizi atlatmış olursunuz ve istihdam konusunda belli zorlukları atlatmış olursunuz. Bugünkü istihdam fuarının gerçekleşmesinde kariyer merkezimizin rolü büyük" ifadelerini kullandı. 

    VALİ ÖZDEMİR: TIR'LARA BAĞLI İHRACATIMIZDA YÜZDE 14 ARTIŞ VAR
    Vali Günay Özdemir, Türkiye'nin son yıllarda ekonomik anlamda ciddi hamleler yaptığını söyledi. Türkiye'nin 2017 yılında dünyada en fazla büyüyen ülkeler arasında yer aldığını dile getiren Özdemir, "Bu büyümenin ve ihracat anlamında artışında Edirne olarak en iyi gören yerlerden birisiyiz. Rahmetli Süleyman Demirel'in bir sözü vardı; 'Ben ekonomistlerin sözünden veya rakamlardan çok, yollardaki kamyonlara bakarak ekonominin gidişatını takip ediyorum. Eğer yollarda kamyonlar çoksa ekonomi iyi yoldadır' diyordu. Son 4-5 aydır biz Edirne'deki TIR kuyruklarıyla ilgili basınımız hep 'TIR kuyruğu, TIR kuyruğu' diye şikayet ediyor. Şu anda 4 aydır TIR'larla ilgili ihracatımızda yüzde 14 artış var. Bu da gösteriyor ki Türkiye ekonomisi ihracat anlamında gerçekten ciddi bir artış içerisinde. Daha önceden günlük olarak 750 - 800 TIR geçerken şu anda ortalama 1000 TIR civarında günlük TIR'ımız geçmeye başladı. Ama TIR kuyruklarımız yine azalmadı. Bu da gösteriyor ki ekonomi iyi yolda" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow