hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eskişehir-Bilecik Tabip Odası'ndan 'Şarbon' açıklaması

    Eskişehir-Bilecik Tabip Odasından Şarbon açıklaması
    expand
    KAYNAK DHA

    Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR-Bilecik Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Akif Aladağ son günlerde yaşanan şarbon vakaları nedeniyle basın açıklaması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR-Bilecik Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Akif Aladağ son günlerde yaşanan şarbon vakaları nedeniyle basın açıklaması yaptı.
    Eskişehir-Bilecik Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Akif Aladağ yaptığı basın açıklamasında, Türkiye'de gıda güvenliği krizi yaşandığını belirterek, insan sağlığının tehdit altında olduğunu söyledi. Hayvan ve hayvansal ürünlerin ithalatından vazgeçilmesi gerektiğini ifade eden Aladağ, şunları kaydetti:
    Et ve Süt Kurumu tarafından Kurban Bayramı öncesi Brezilya'dan Türkiye'ye getirilen Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki özel çiftliğe kurbanlık olarak satılmak üzere bırakılan 3 bin 959 büyükbaş hayvanın kesimi yapılırken, 28 Ağustos tarihinde bu hayvanlardan 50'sinin şarbon nedeniyle telef olduğu belirlenmişti. Ancak hastalık bu bölgeyle sınırlı kalmayarak Sivas Gürün ilçesinde aynı aileden 3 kişide, Bitlis'te 42 hayvanın şarbon nedeniyle telef olduğu açıklandıktan kısa süre sonra İstanbul'da 22 kişinin şarbon şüphesi ile hastanelere başvurduğu ve 7 kişinin şarbon hastalığı ön tanısı ile hastaneye yatırılarak tedavi altına alındığı açıklaması izledi. Aslında son dönemde yaşadığımız bu olay bile tek başına ülkemizde gıda güvenliği krizi yaşandığını; sorunun günden güne giderek büyüyen halk sağlığı sorunu haline geldiğini göstermektedir. İnsanlarımızın tükettiği etten sebzeye kadar tüm gıda maddeleri biyolojik, kimyasal, fiziksel her türlü gıda riskine açıktır ve insanlarımızın sağlığı bu anlamda tehdit altındadır. Artık daha fazla zaman kaybetmeden ve yeni gıda skandalları yaşamadan ilgili meslek odaları, bakanlıklar, üniversiteler başta olmak üzere tüm taraflar bir araya gelmeli ve bu konuda gelişmiş ülke örnekleri de incelenerek; gıda güvenliğini tartışmasız sağlayan ve sağlık örgütünü de gıda güvenliği konusunda yetkilendiren yeni bir düzenlenme hazırlanarak uygulamaya konulmalıdır. Hepsinden önemlisi, gerek taşıyacağı hastalık riskleri, gerekse yerli üretime olumsuz etkileri açısından hayvancılığımızın ölüm fermanı olan canlı hayvan ve hayvansal ürünlerin ithalatından vazgeçilmelidir"
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow