hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gaziantep'te Atıksu Tesisi yıl sonunda hizmette

    Gaziantepte Atıksu Tesisi yıl sonunda hizmette
    expand
    KAYNAK DHA

    GAZİANTEP Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (GASKİ) 1 milyon nüfusa hitap edecek olan İleri Biyolojik Atıksu Tesisi 2018 yılının sonuna doğru hizmete girmesi planlanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GAZİANTEP, (DHA)- GAZİANTEP Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (GASKİ) 1 milyon nüfusa hitap edecek olan İleri Biyolojik Atıksu Tesisi 2018 yılının sonuna doğru hizmete girmesi planlanıyor.
    Yaklaşık maliyeti 103 milyon TL’ye mal olan İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisin, faaliyete geçmesi durumunda Oğuzeli, Nurgana, Yeşilkent ve bölgesine rahat bir nefes aldıracağını ifade eden GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, Sacır Deresi’nin de eskisinden daha temiz olacağını belirtti.
    Mevcut merkez atık su arıtma tesisi kapasitesinin 200 bin metre küp/gün olduğunu ve bunun yeterli olmadığını ifade eden GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, yeni tesisle kapasiteyi iki katına çıkardıklarını  ve Sacır Deresi’nin pis kokulardan arınacağını söyledi.
    SACIR DERESİ TEMİZ AKACAK
    Gaziantep genelindeki atık suların Sacır Deresi havzasında bulunan 200 bin metre küp/gün (1 milyon kişi) kapasitesinde çalışabilen mevcut atık su arıtma tesisine kollektör hatları ile getirildiğini aktaran Sönmezler, “Fakat Gaziantep’in nüfus artışı ve sanayideki gelişmeler sonucunda mevcut atık su arıtma tesisi kapasitesi şehrin ihtiyaçlarını karşılayamıyordu. Bu durum Sacır Deresi ve havzasında ciddi derecede çevre ve sağlık sorunlarına yol açıyordu. Bizde bu bağlamda Sacır Deresi ve havzasının korunmasını ve mevcut atık su arıtma tesisinin kapasitesini arttırmak istedik” ifadelerini kullandı.
    Nisan 2017 yılında merkez atık su arıtma tesisine ek olarak ikinci arıtma tesisi yapımına başladıklarını belirten Sönmezler, inşaatın yüzde 85’lik kısmının tamamlandığını kaydetti. Sönmezler, bu tesisin diğerlerinden ayrın özelliğinin azot ve fosfor gideriliminin yapılacak olmasını gösterdi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow