hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    1500 dolara umut yolculuğu

    1500 dolara umut yolculuğu
    expand
    KAYNAK DHA

     İSTANBUL İl Jandarma ekiplerinin yaptığı operasyonda, Yunanistan'a gitmeye çalışan Pakistan ve Suriye uyruklu 149 kaçak göçmen yakalandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İhsan YALÇIN / İSTANBUL, (DHA) - İSTANBUL İl Jandarma ekiplerinin yaptığı operasyonda, Yunanistan'a gitmeye çalışan Pakistan ve Suriye uyruklu 149 kaçak göçmen yakalandı.
    İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yasadışı yollarla Türkiye'ye giriş yapan göçmenlerin Meriç nehri üzerinden Yunanistan'a geçiş yapacağı ihbarını aldı. Ekipler, göçmenleri taşıyan minibüsleri takibe aldı. Farklı zamanlarda da Çatalca ve Silivri'de durdurulan minibüslerde Pakistan ve Suriye uyruklu 149 kaçak göçmen yakalandı. İran üzerinden Türkiye’ye geldiği değerlendirilen göçmenlerin, yaklaşık bir aydır da Fatih'te kaldıkları ortaya çıktı.  
    Kaçak göçmenlerden kişi başı 1500 dolar aldıkları tespit edilen 7 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan göçmenler, Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

    (FOTOĞRAF)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow