hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Torbalı Ticaret Odası'ndan 'İhracatta Yanınızdayız' programı

    Torbalı Ticaret Odasından İhracatta Yanınızdayız programı
    expand
    KAYNAK DHA

    TORBALI Ticaret Odası, bölgedeki firmaların finans ve dövizde yaşanan sıkıntılı süreci en az hasarla atlatmasına yardımcı olmak amacıyla 'İhracatta Yanınızdayız' programını devreye soktu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TORBALI Ticaret Odası, bölgedeki firmaların finans ve dövizde yaşanan sıkıntılı süreci en az hasarla atlatmasına yardımcı olmak amacıyla 'İhracatta Yanınızdayız' programını devreye soktu.

    Torbalı Ticaret Odası Dış Ticaret Birimi tarafından hayata geçirilen program ile öncelikli hedefin ihracata başlamak isteyen veya ihracat sürecine başlamış, ancak yeterli verimi alamamış işletmelere geniş kapsamlı bir program sunmak olacağı belirtildi. Program kapsamında şirketlere, ihraç kalemlerinin belirlenmesi ve bunlara uygun bölge ve ülkelerin belirlenmesi, çalışılacak ülkelerin hukuki regülasyonlarının şirketlere aktarımı, ihracat bazlı toplantılarda ve eğitimlerde oda birimlerinin kullanımı, ataşelik, müşavirlik ve büyükelçiliklerle yazışmaların yürütülmesi ve ihtiyaç duyulduğunda çevirmenlik ve yerinde destek hizmetleri gibi birçok alanda destek olunacağı kaydedildi.

    "ŞİRKETLERİMİZ YENİ YETENEKLER KAZANMAK ZORUNDA"

    Geçen hafta ilçede faaliyet gösteren 60 yabancı şirkete mektup yazan Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, bayram dönüşü başlattıkları 'İhracatta Yanınızdayız' programı hakkında bilgi verip, önerilerde bulundu. Son dönemde dövizde yaşanan türbülansa dikkati çeken Olgun, "Kurdaki dalgalanmalardan etkilenmek istemeyen şirketlerimiz yeni yetenekler kazanmak zorunda. Bunun başında da sağlıklı bir ihracat sistemi geliyor. Bizde bu konuda şirketlerimize elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz ve vereceğiz. Bu duraklamadan çıkış yolumuz daha çok yatırım ve ihracat odaklı büyümedir" dedi.

    Süreçte firmaların sıkıntı yaşamaması için yapılması gerekenleri de anlatan Olgun, "Tüm firmalar, muhasebe ve stok hesaplarını iyi yapmalı. Döviz girdisi ile döviz borcunun birbirini karşılayacak seviyede olması gerekiyor. Ayrıca ticaret alacak sigortası daha da önem kazandı. Maliyet artışları ve arz talep dengesinin yeniden hesaplanması gerekiyor " diye konuştu.

    TORBALI (İzmir), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow