hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manisa TSO, Japon heyeti ağırladı

    Manisa TSO, Japon heyeti ağırladı
    expand
    KAYNAK DHA

    UZAKDOĞU ülkesi Japonya'dan Manisa'ya gelen bir heyet, ildeki yatırım olanaklarını yerinde görmek için Manisa Ticaret ve Sanayi Odasını (TSO) ziyaret etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UZAKDOĞU ülkesi Japonya'dan Manisa'ya gelen bir heyet, ildeki yatırım olanaklarını yerinde görmek için Manisa Ticaret ve Sanayi Odasını (TSO) ziyaret etti. 

    Manisa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, Manisa'nın yatırım fırsatlarını, Türkiye ve Japonya arasındaki ticari ve kültürel ilişkileri geliştirmek amacıyla Manisa'ya gelen Japon heyetteki Takashi Oya, Wayama-San ve Birleşmiş Milletler Sınai Teşkilatı (UNIDO) yöneticisi Maeda Reina'yı konuk etti. Japon heyetine ziyarette, Zafer Kalkınma Ajansı Manisa Yatırım Ofisi Koordinatör Vekili Mustafa Coşkun, İzmir Kalkınma Ajansı Tek Durak Ofisi Uzmanları Başak Özen de eşlik etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Japon heyetine Manisa'nın ekonomik yapısını ve Türkiye ekonomisine sağladığı katkılar hakkında bilgi verdi. Manisa'nın coğrafi konumu itibariyle sahip olduğu lojistik avantajları, verimli toprakları, günden güne artan ihracat rakamları ve birçok yabancı sermayenin yatırımdan bahsetti. Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nin her alanda sağlamış olduğu personel imkanından söz etti. Manisa TSO'nun, Manisa Teknokenti'yle, Türkiye'nin parlayan ekonomisi ve Avrupa'nın sanayideki incisi konumunda olduğunu söyleyen Yılmaz, şunları söyledi:

    "Odamızın öz kaynaklarıyla kurmuş olduğu Manisa Organize Sanayi Bölgesi, bugün 10 milyon metrekarelik alanda 8.4 milyar dolarlık dış ticaret hacmi, 50 bin çalışanı ve 224 işletmesiyle dünya çapında önemli bir yatırım merkezidir. Merkezi arıtma atık su tesisi, enerji santrali, sıcak buhar tedariki, limana ulaşımı sağlayan kendi demiryolu lojistik şirketi ve demiryolu hattı ve eksiksiz altyapısı ile Manisa OSB artık bir marka olmuştur. Nitekim 2005 ve 2006 yıllarında Organize Sanayi Bölgemiz Financial Times tarafından 'Avrupa'nın En İyi ve En Uygun Yatırım Kenti', 2007 yılında ise Çin Uluslararası Çok Uluslu Şirketler Kuruluşu tarafından 'Dünya'da Yatırım Yapılacak En İyi Sanayi Bölgesi' unvanını almaya hak kazanmıştır. Tüm bu dinamikler Manisa'yı yerli ve yabancı yatırımcıyı çekmede rekabette avantajlı kılmaktadır."

    Türkiye'ye ve özellikle Manisa'ya yatırım yapmak isteyen işinsanlarından oluşan bir heyetle, 18 Ekim'de kente yeniden geleceklerini ifade eden Japon yetkililer, Manisa programı çerçevesinde Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde de incelemelerde bulundu. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, görüşmelerin sonunda Japon misafirlere Manisa bezi, Manisa Lalesi motifinden oluşan el yapımı tepsi ve mesir macunu hediye etti.

    MANİSA, (DHA)

    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow