hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ruh sağlığı hastaları sanatla tedavi ediliyor

    Ruh sağlığı hastaları sanatla tedavi ediliyor
    expand
    KAYNAK DHA

    MANİSA Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Ahmetli Ek Hizmet Birimi'nde tedavi gören hastalar, sanatla tedavi ediliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MANİSA Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Ahmetli Ek Hizmet Birimi'nde tedavi gören hastalar, sanatla tedavi ediliyor. İlaç tedavilerinin yanında Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerinin katkılarıyla hastaların yaptığı çeşitli eserler sergilenmeye başladı.

    Manisa'da Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Ahmetli Ek Hizmet Birimi'nde tedavi gören ruh sağlığı hastaları, rehabilitasyon amaçlı yaptıkları eserleri sergilendi. Hastaların yaptığı birbirinden güzel eserler Ahmetli Gençlik Merkezi'nde vatandaşların beğenisine sunuldu.

    Ahmetli'de birimde 150 hastanın tedavi gördüğünü kaydeden Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhakemi Serkan Saka, 'Öğretmen eşliğinde her gün 25-30 hasta bu eserleri ortaya çıkardığı. Sergi 3 gün gezilebelmecek" dedi.

    Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici de hastaların sosyal faaliyetlere katılımının önemli olduğunu söyledi. Yemenici, "Bu eserler, Halk Eğitim Merkezi'nden bir kurs eğitici gözetiminde oluşuyor. Bu gibi sosyal faaliyetlerin olması hastalarımıza psikolojik açıdan tedavi kadar yarar sağlıyor. Bu gibi etkinliklerin artırılması gerekiyor. Halkımızın da bu gibi faaliyetlere ilgi gösterip ziyaret etmesi hastalarımıza moral, motivasyon sağlayacaktır. Bütün Ahmetlili hemşerilerimizi buraya bekliyoruz" diye konuştu.

    Hastaların bu tür faaliyetler içerisinde bulunmasıyla terapi olduğunu kaydeden Yemenici, "Onların ruh halini bilemeyiz. Orada 15-20 yıldır tedavi gören hastalarımız var. Kendimizi onların yerine koyalım, bir kapalı yerde kaç gün kalabiliriz ya da iş güç yapmadan ne kadar süre bizler kalabiliriz. Kendimizi onların yerine koyarsak, o zaman onların neler hissettiğini daha iyi anlayabiliriz. Amacımız bütün hastaları bu faaliyetlere katılmasını sağlamaktır. Onları sadece ilaç tedavisi, tıbbi tedavilerle iyileştirmek değil, bu gibi sosyal faaliyetlerle sosyal alanda da çalışmalar yaptırarak tedavi etmemiz gerekiyor. Bu bir tedavi metodu aslında. Onların tedavilerine katkı sağlıyor. Aslında biz onları bu şekilde tedavi ediyoruz" diye konuştu.

    Halk Eğitim Merkezi kurs öğretmeni Vesile Ölmez, 2009'da beri Ahmetli Ruh Sağlığı Hastanesi'nde hastalarla çalıştığını belirtip, "Birlikte ahşap boyama, yağlı boya tablolar, taş ürünler yapıyoruz. Onların eserlerini yaparken yaşadığı mutlulukluk bizleri de mutlu ediyor" dedi.

    Nermin UÇTU / MANİSA, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow