hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin'de dijital dünya ve AB Türkiye ortaklığı masaya yatırıldı

    Mersinde dijital dünya ve AB Türkiye ortaklığı masaya yatırıldı
    expand
    KAYNAK DHA

    MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası Avrupa Birliği Bilgi Merkezi tarafından düzenlenen Türkiye-Avrupa Birliği Dijital Gelecek Forumu'nda, AB Türkiye ortaklığı ile dijital dünya masaya yatırıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim MAŞE/ MERSİN, (DHA) - MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası Avrupa Birliği Bilgi Merkezi tarafından düzenlenen Türkiye-Avrupa Birliği Dijital Gelecek Forumu'nda, AB Türkiye ortaklığı ile dijital dünya masaya yatırıldı.
    Yenişehir Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen foruma AB-Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve MTSO Başkanı Şerafettin Aşut da katıldı.  Türkiye'nin sınır güvenliğinin Avrupa'nın güvenliği olduğunu ifade eden MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, "Dünya Endüstri 4.0 gibi yeni üretim devriminin adımlarını atarken, dijitalleşme ile ülkelerin karşılıklı yaşadığı sorunu, sınırları, gümrük birliğini, vizeleri ve iş gücünü yakın gelecekte anlamsız kılacak bir devrimi dünya yaşarken, AB ve Türkiye konuşacak başka şeyler bulmak zorundadır. Dijitalleşme geleneksel üretimi yok ederken, geleneksel ticareti, geleneksel ihracatı, geleneksel pazarlamayı dönüştürürken, geleneksel eğitim sistemini anlamsız kılarken, yükselen dijitalleşmenin geleneksel siyaseti yok etmeyeceğini mi düşünüyorsunuz? Dijitalleşme yakın zamanda tüm dünyada siyasetçilerin gündelik siyasi argümanlarını anlamsız kılacaktır. Avrupa ne kadar önemli ve değerli ise, Avrupa'nın ve Nato'nun Asya'da son durağı olan Türkiye'nin değeri, güvenliği, huzuru ve kalkınması Avrupa için o kadar önemli olmalıdır. Türkiye'nin teröre karşı yürüttüğü mücadelede Avrupa'nın bize karşı gerçekçi, dostane ve teröre karşı net bir politika izlemesi gerekmektedir. Bu dijitalleşen dünyanın da bir gereğidir" dedi.
    DİJİTAL DEVRİM DEĞİŞİM SAĞLIYOR
    Dijital devrimin coğrafi sınırları, coğrafi mesafeleri ortadan kaldırdığını belirten Büyükelçi Berger, "Dünyanın her yerinde büyük etkisi olduğunu görüyoruz. Önümüzde eşi benzeri görülmemiş fırsatlar bulunuyor. Özellikle dijital teknolojiler sağlığımızı iyileştirmek, kültürlerimizi korumak ve yaşama biçimlerimizi geliştirmek için fırsat sağlayabilir. Fırsatlar beraberinde sorumluluk da getirmektedir. Doğru ellerde kullanılırsa birbirleri ile bağlantılı toplumlar inşa etmemize yardımcı olabilir. Tüm riskleri ve sorumlulukları düşünerek çalışmalıyız. Bunlara rağmen bir karanlık taraf olduğunu söyleyebiliriz. Örneğin bizim AB komisyonunda İç İşleri ve Adaletten sorumlu üyemiz facebook ve twitter kullanmayı bıraktı çünkü bunun nefrete giden yol olduğunu düşünüyor" dedi.
    AB VE TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR ORTAK
    Türkiye ve AB ortaklığına da değinen Berger, "Türkiye AB'nin en önemli ticari ortağı konumunda bulunuyor. Türkiye AB işletmeleri için büyük bir yatırım merkezi haline gelmiş durumda. Türkiye birçok konuda AB'nin önemli bir ortağı konumunda. Göç olgusundan, mültecilerden bahsetmek mümkün. Birlikte çalıştığımızı alanlardan biri de eğitim. Çeşitli çalışmalar yürütüp tüm çocukların okula gittiğinden emin olmaya çalışıyoruz. Kayıp neslin olmamasını sağlıyoruz" diye konuştu.
    Forum, dijital dünyanın anlatıldığı oturumların ardından sona erdi.
    İM(İM/BK)(19.03.2018, FOTOĞRAF-GÖRÜNTÜ)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow